Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η αγορά smartphone της Νοτιοανατολικής Ασίας μαρτυρεί την αναβίωση το τέταρτο τρίμηνο του 2024

Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η αγορά smartphone στη Νοτιοανατολική Ασία είδε μια ετήσια αύξηση 4%, φθάνοντας τα 23,8 εκατομμύρια μονάδες.Η περιοχή ξεκίνησε το έτος σε ένα αδύναμο σημείωμα λόγω των δυσμενών μακροοικονομικών παραγόντων και του πληθωρισμού, οδηγώντας σε σημαντική μείωση των καταναλωτικών δαπανών.Ωστόσο, η αγορά ανέκαμψε, οδηγείται από τα εμπορικά σήματα που εκτοξεύουν ενεργά νέα προϊόντα και μέτρα κινήτρων καναλιών, τα οποία αποκατέστησαν τη ζήτηση των καταναλωτών για smartphones.

Ο αναλυτής της Canalys Sheng Win Chow σχολίασε: "Οι κατασκευαστές smartphone αξιοποιούν ενεργά τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης. Η Samsung διατήρησε το προβάδισμά της στη νοτιοανατολική ασιατική αγορά με μερίδιο αγοράς κατά 18% παρά την πτώση 17% σε ετήσια βάση.Η αγορά υψηλής τεχνολογίας έχει αποδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα των μοντέλων A0X και A1X χαμηλότερου επιπέδου εναντίον άλλων σημάτων Android.Χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, καθώς και η επέκταση στις αναδυόμενες αγορές. Η Xiaomi και η Oppo κατέχουν το μερίδιο αγοράς 15%, με την Xiaomi να αυξάνεται κατά 44% σε ετήσια βάση, ενώ η Oppo είδε 27% πτώση.Με τον εξορθολογισμό της σειράς προϊόντων της και την προσφορά ανταγωνιστικής τιμολόγησης για τα κύρια μοντέλα της, ενώ η OPPO αντιμετώπισε προκλήσεις στον ανταγωνισμό της αγοράς λόγω της έλλειψης προϊόντων που στοχεύουν στην αγορά εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων, παρά τις βελτιώσεις στην προώθηση της μάρκας μέσω της στρατηγικής υψηλής τεχνολογίας ".

Ο Chow πρόσθεσε: "Μετά την εκτόξευση πολυάριθμων συσκευών υψηλού επιπέδου και ναυαρχίδας στις αρχές του 2023, οι περισσότεροι κατασκευαστές μετατόπισαν την εστίαση στην ενίσχυση του μεριδίου αγοράς τους, εισάγοντας κύρια μοντέλα το τέταρτο τρίμηνο.. Η Transsion οδήγησε την αναβίωση της αγοράς αυξάνοντας τις αποστολές της Smart και Spark Series και χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για την προώθηση του μοντέλου Phantom V Flip. Στη Μαλαισία, η αγορά smartphone πραγματοποιήθηκε έντονα, αυξάνοντας το 11% σε ετήσια βάση, χάρη στην κυβέρνηση, χάρη στην κυβέρνησηΤα κίνητρα που ενθαρρύνουν την ευρεία υιοθέτηση του 5G.. "

Ο αναλυτής της Canalys, Le Xuan Chiew, δήλωσε ότι "οι συσκευές που διατέθηκαν κάτω από 299 δολάρια συνέχισαν να οδηγούν τις περισσότερες αποστολές της αγοράς της Νοτιοανατολικής Ασίας, αντιπροσωπεύοντας το 82% των συνολικών αποστολών το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η Transsion ξεπέρασε τις αποστολές smartphone για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο., ο εντατικός ανταγωνισμός των τιμών και ο κορεσμός της αγοράς δημιουργούν προκλήσεις για τους κατασκευαστές στην τιμολόγηση και τοποθετώντας τα προϊόντα τους σε αυτό το τμήμα. Οι μάρκες επικεντρώθηκαν στην αγορά υψηλών προδιαγραφών, όπως η Samsung και η Oppo, μπορεί να δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν άμεσα με τα προσιτά μοντέλα που ξεκίνησαν από εμπορικά σήματα όπως τα εμπορικά σήματα όπωςΤο Infinix, το Tecno, το Xiaomi και το Realme.Όπως και το πρόγραμμα Rahmah και τα κανάλια μεταφορών, επιτυγχάνοντας μια αύξηση 184% σε ετήσια βάση. Μετά τις προκλήσεις των αρχών του 2023, οι εταίροι των καναλιών παραμένουν προσεκτικοί και οι κατασκευαστές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πρόκληση της εξισορρόπησης της τιμολόγησης των συσκευών και της διαχείρισης αποθεμάτων ".













Οι προβλέψεις του Canalys ότι οι αποστολές smartphone στη Νοτιοανατολική Ασία θα αυξηθούν κατά 7% το 2024. Η αύξηση των αποστολών το 2021 μπορεί να οδηγήσει πολλούς καταναλωτές να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους το 2024. Ωστόσο, λόγω των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού, οι καταναλωτές ενδέχεται να καθυστερήσουν την αγορά νέων συσκευών,Κάνοντας τους κατασκευαστές προσεκτικοί σχετικά με τις προβλέψεις ζήτησης για το 2024. Η ζήτηση για συσκευές 5G, που υποστηρίζεται από προσιτές τιμές και κυβερνητικές πολιτικές, έχει ανακάμψει.Η αύξηση των συσκευών 5G με τιμή κάτω των 300 δολαρίων υπερδιπλασιάστηκε, από 6% τον Ιανουάριο σε 14% το Δεκέμβριο του 2023 και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το 2024. Οι κατασκευαστές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να διαφοροποιηθούν στον ανταγωνισμό.Μακροπρόθεσμα, η AI, τα οικοσυστήματα και η βελτιστοποίηση καναλιών θα γίνουν νέοι οδηγοί ανάπτυξης της βιομηχανίας στην περιοχή και οι κατασκευαστές πρέπει να καινοτομούν για να οδηγήσουν την εξουσία αγορών των καταναλωτών.Η Samsung εισήγαγε το Galaxy AI για να εφαρμόσει μια στρατηγική διαφοροποίησης, ενισχύοντας την εικόνα της μάρκας ως ηγέτη της αγοράς και ενισχύοντας την ορατότητα της στην περιοχή μέσω του καθιερωμένου οικοσυστήματος της.Η αυξανόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές smartphone που στοχεύουν στην επέκταση της επιρροής τους.Οι κατασκευαστές πρέπει να προσαρμόσουν ευέλικτα και να συνεργάζονται στενά με τους συνεργάτες τους για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά μέτρα ανταποκρινόμενοι στις ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.Με την ενισχυμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την εφαρμογή διαφόρων στρατηγικών μέτρων, η Νοτιοανατολική Ασία θα γίνει εύφορος λόγος ανάπτυξης και καινοτομίας στη βιομηχανία smartphone.