Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ο χειμώνας έρχεται πραγματικά; Η Samsung Shows ανακοινώνει πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για τη μείωση προσωπικού

Σύμφωνα με την BusinessKorea, η Samsung έχει δείξει πρόωρη συνταξιοδότηση για να μειώσει το εργατικό δυναμικό της και να παράσχει τριετή μισθό για όσους υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα.

Εννοείται ότι η επιχειρηματική μονάδα της Samsung άρχισε να λαμβάνει μέτρα για την υλοποίηση του σχεδίου την περασμένη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν στην εταιρεία για περισσότερα από πέντε χρόνια μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Η εταιρεία μετέφερε επίσης υπαλλήλους ορισμένων γραμμών οθόνης LCD στη γραμμή παραγωγής OLED.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε ότι το σχέδιο αποζημίωσης περιλαμβάνει δυόμισι χρόνια ή τρία χρόνια μισθού και επιπλέον 10 εκατομμύρια νίκες ($ 8.390) ανά παιδί με παιδιά. Η εταιρεία θα παράσχει δίδακτρα για τα παιδιά τους μέχρι να αποφοιτήσουν από το κολλέγιο και να εξετάσουν την πρόσθετη αποζημίωση. Το επίδομα εξόδου από την υπηρεσία θα παρέχεται με τη μορφή σύνταξης μέσω λογαριασμού ατομικής σύνταξης (IRP).

Ένας υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου αποζημίωσης διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων και τον αριθμό των ετών εργασίας.

Οι παρατηρητές της βιομηχανίας δήλωσαν ότι η Samsung έδειξε ότι μειώνει το εργατικό της δυναμικό. Σύμφωνα με την επιχειρηματική της έκθεση, ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας μειώθηκε ελαφρά από 24.758 στο τέλος του 2015 σε 23.732 πέρυσι. Αντίθετα, οι μισθοί που καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους αυξήθηκαν από 2,14 τρισεκατομμύρια κέρδη (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο σε 2,51 τρισεκατομμύρια κέρδη (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Το 2017, το λειτουργικό κέρδος ήταν 3,38 τρισεκατομμύρια κέρδη (2,84 δισεκατομμύρια δολάρια), γεγονός που αύξησε την ταχεία αύξηση των μισθών και κατέβαλε αποζημίωση σε υποψηφίους που εφάρμοσαν τα προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης στο χρονοδιάγραμμα.