Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC: Μαζική παραγωγή 5nm κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες να παραμείνουν υψηλές το επόμενο έτος

Wafer χυτήριο TSMC πραγματοποίησε ένα ετήσιο φόρουμ εφοδιαστικής αλυσίδας στις 5η. Ο Πρόεδρος Wei Zhejia δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει λόγω εργασίας. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος Wang Jianguang έδωσε ομιλία. Επισημαίνει ότι η πρόοδος της προηγμένης διαδικασίας της TSMC είναι αρκετά σταθερή και ομαλή. Κοιτάζοντας μπροστά για το επόμενο έτος, αναμένεται ότι με την κατασκευή 7, 5, 3 νανομέτρων προηγμένη διαδικασία, οι ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες θα παραμείνουν σε επίπεδο 14-15 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο κ. Wang Jianguang είπε ότι είμαι τίμησε να συναντηθώ μαζί σας για λογαριασμό της CC (Wei Zhejia) και ευχαριστώ την αλυσίδα εφοδιασμού για την επιτυχή μαζική παραγωγή της 7, 7+ νανομετρικής διαδικασίας της TSMC. Αυτό το έτος είναι το δεύτερο έτος της μαζικής παραγωγής των 7nm. Η TSMC έχει μετατραπεί σε παγκόσμιους ηγέτες από χυτήρια αλουμινίου, χάρη στις κοινές προσπάθειες των συνεργατών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αναμένοντας την επόμενη χρονιά, η TSMC αναμένει ότι, υπό τη συνεχή και σταθερή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού, οι παραγγελίες 7nm θα συνεχίσουν να φορτώνονται πλήρως, ενώ το 5nm θα αρχίσει μαζική παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο Wang Jianguang αποκάλυψε ότι προς το παρόν φαίνεται ότι οι 5G, AI, HPC και άλλες εφαρμογές φέρνουν έντονη ζήτηση και οι παραγγελίες και η παραγωγική ικανότητα των TSMC 7,5 νανομέτρων θα είναι πολύ πλήρεις.

Προκειμένου να διατηρηθεί η τεχνολογία μπροστά, ο Wang Jianguang επεσήμανε ότι το 15ο εργοστάσιο της TSMC Radio θα συνεχίσει να επεκτείνει τη χωρητικότητα των 7 νανομέτρων. Η πρώτη και η δεύτερη φάση του 18ου εργοστασίου της Tainan που είναι υπεύθυνη για τα 5 νανόμετρα είναι επί του παρόντος απασχολημένα και ενεργά. Η τρίτη φάση αναμένεται να κινηθεί στο μηχάνημα το επόμενο έτος. Η πρόοδος είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες. Όσον αφορά το εργοστάσιο Hsinchu Baoshan, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη 3nm, η κατασκευή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθεί το 2021.

Ως εκ τούτου, η κεφαλαιακή δαπάνη της TSMC το επόμενο έτος αναμένεται να είναι κοντά στο υψηλό επίπεδο του τρέχοντος έτους των 14-15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Αναμένεται ότι μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και των επενδύσεων, η συνολική αλυσίδα εφοδιασμού και η βιομηχανία ημιαγωγών θα κυκλοφορήσουν προς τα εμπρός και θα υπολογιστούν "οπουδήποτε και οπουδήποτε". (Υπολογισμός οποτεδήποτε, οπουδήποτε) ".

Στο τέλος, ο Wang Jianguang ανέφερε ότι μια μεγάλη πρόκληση για το TSMC στο μέλλον είναι η απόδοση. Για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, πρέπει να βασιστούμε σε κάθε προμηθευτή από την κορυφή προς τα κάτω. Το μηδενικό ελάττωμα αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο της TSMC και ελπίζουμε ειλικρινά ότι θα γίνει ο στόχος οποιουδήποτε μέλους της αλυσίδας εφοδιασμού.

Επιπλέον, παράλληλα με την ενίσχυση της τεχνολογίας και της ποιότητας, μην ξεχνάμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών. Η TSMC, ως παγκόσμιο κορυφαίο εργοστάσιο, με συνεχή καινοτομία μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας, φροντίζει για τη διατήρηση της φυσικής οικολογίας με επίκεντρο την παραγωγή και επίσης ελπίζει ότι όλες οι αλυσίδες εφοδιασμού θα υπογράψουν συμφωνίες αειφόρου ανάπτυξης μαζί μας και θα μοιραστούν αυτή τη δέσμευση μαζί μας.