Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ο κλάδος των ημιαγωγών M & A επιταχύνει, το 2019 γίνεται το τρίτο μεγαλύτερο έτος συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τομέα των ημιαγωγών

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε η IC Insights, ένας αναλυτής βιομηχανίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, επτά μεγάλης κλίμακας συγχωνεύσεις και εξαγορές ημιαγωγών αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2019 θα ενισχύσουν τον όγκο συναλλαγών του κλάδου κατά 22% από έτος σε έτος. Το 2019 έχει επίσης γίνει το τρίτο μεγαλύτερο έτος συγχωνεύσεων και εξαγορών στην ιστορία της βιομηχανίας ημιαγωγών.

Η έκρηξη συγχωνεύσεων και εξαγορών στη βιομηχανία ημιαγωγών έφτασε στο μέγιστο το 2015, με συνολική αξία 107,7 δισ. Δολαρίων. Ωστόσο, τα επόμενα τρία χρόνια, το συνολικό ποσό των συγχωνεύσεων και εξαγορών εξακολούθησε να μειώνεται. Το 2019, η αγορά ημιαγωγών επιβραδύνθηκε και οι συγχωνεύσεις και εξαγορές έγιναν ενεργοποιημένες. Το IC Insights επεσήμανε στην τελευταία έκδοση του "Έκθεση McClean" το 2020 ότι υπάρχουν περισσότερες από 30 εξαγορές ημιαγωγών το 2019 με συνολική αξία 31,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 22% από 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, αλλά πολύ πίσω από το 2015 - 2016 υψηλά.

Σύμφωνα με την ανάλυση IC Insights, η αύξηση των συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2019 οφείλεται κυρίως σε συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών των δικτύων διασύνδεσης δικτύου και ασύρματης σύνδεσης και στη μετατροπή των επιχειρήσεων προμηθευτών ημιαγωγών. Οι προμηθευτές ημιαγωγών αναμένεται να προσθέσουν νέες εφαρμογές αυτοκινήτων και άλλες αγορές υψηλής ανάπτυξης κατά την επόμενη δεκαετία. Τα αναδυόμενα πεδία όπως τα προϊόντα 5G, AI και αυτοκινητοβιομηχανία έχουν επιτύχει διαδοχικά την εμπορική μαζική παραγωγή. Παράλληλα με τη δημιουργία υψηλής ζήτησης στην αγορά, συνέβαλε επίσης στη σταδιακή ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τομέα των ημιαγωγών.

Επιπλέον, η συναλλαγή M & A 2019 περιλαμβάνει επίσης περικοπές επιχειρήσεων σε ορισμένες εταιρείες, όπως η Intel που πωλεί την κινητή μόντεμ της στην Apple, ενώ η Marvell ανακοίνωσε την πώληση της επιχείρησης σύνδεσης Wi-Fi στην NXP για 1,7 δισ. Δολάρια.


Σύμφωνα με την ανάλυση της IC Insights, από το 2015, καθώς ο ρυθμός ενσωμάτωσης της μάρκας chip έχει επιταχυνθεί, προκειμένου να ενισχυθεί η τεχνολογία και οι δυνατότητες των προϊόντων, η ζωτικότητα των εξαγορών ημιαγωγών έχει αυξηθεί σε νέο επίπεδο. Οι σημερινές συνολικές εξαγορές παραμένουν στα $ 25- $ 30 δισεκατομμύρια ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των τομέων που περιλαμβάνουν μηχανική μάθηση / τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομη οδήγηση, βιομετρία, όραμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, VR / AR και το Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Η εταιρεία συμβούλων αγοράς Accenture δημοσίευσε επίσης τον Ιανουάριο έκθεση ότι η παραδοσιακή οργανική ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών έχει λήξει: η αύξηση των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης, η ταχύτητα των τεχνολογικών επαναλήψεων και οι διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών έχουν συμπιέσει όλο το χρόνο και τα κεφάλαια που υποστήριξαν την οργανική ανάπτυξη σε εταιρείες ημιαγωγών στο παρελθόν. ως εναλλακτική λύση Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ημιαγωγών υιοθέτησαν τις Μ & Α ως νέα στρατηγική ανάπτυξης και ως εκ τούτου η βιομηχανία έχει ενσωματωθεί βίαια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία: υπήρχαν 130 εταιρείες ημιαγωγών με αγοραία αξία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που απαριθμούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από 10 χρόνια και μόνο 72 στο τέλος του 2018.

Ταυτόχρονα, η Accenture επεσήμανε επίσης ότι από τα στοιχεία 2013 έως 2015 υπήρχαν μόνο τρεις περιπτώσεις συναλλαγών συγχωνεύσεων ή εξαγορών ημιαγωγών που παρεμποδίστηκαν ή τερματίστηκαν εξαιτίας παραγόντων όπως η "κυβερνητική παρέμβαση" ή "κανονιστικοί περιορισμοί". αλλά από το 2016 έως το 2018, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε Σε 14 περιπτώσεις. Αυτό δείχνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κλίμακα των συναλλαγών σήμερα, τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπιστούν οι πιο μακροπρόθεσμες αναθεωρήσεις και οι αυστηρότεροι κανονισμοί αποτελούν επίσης σημαντικό παράγοντα αβεβαιότητας για τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές της βιομηχανίας ημιαγωγών.

Εκτός από την εποπτεία πολιτικής, οι εμπορικές σχέσεις μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για τις εξαγορές και τις εξαγορές ημιαγωγών. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι οι κινεζικές εταιρείες ημιαγωγών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη διαδικασία αναθεώρησης των υπερπόντιων συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις αυτού του νέου τύπου στεφανιαίας πνευμονίας στις συγχωνεύσεις και εξαγορές ημιαγωγών, σύμφωνα με τους ειδικούς που πήραν συνέντευξη από τον Business Herald του 21ου αιώνα, η επιδημία θα επιβραδύνει σε κάποιο βαθμό την ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών της Κίνας. Οι υπάρχουσες αυξήσεις παραγωγής των κατασκευαστών και τα σχέδια πωλήσεων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και στη συνέχεια να καθυστερήσουν τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές από κινέζους κατασκευαστές. Από την άλλη πλευρά, η επιδημική κατάσταση μπορεί επίσης να δυσχεράνει για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια στο μέλλον και θα προωθήσει επίσης τη συγχώνευση ορισμένων μικρών και μεσαίων εταιρειών ημιαγωγών. Σε γενικές γραμμές, η επιδημία θα αλλάξει τη διάταξη των κινεζικών εταιρειών ημιαγωγών σε κάποιο βαθμό.