Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η Samsung διπλασιάζει τις παραγγελίες ODM της Κίνας, οι προμηθευτές ανταλλακτικών της Νότιας Κορέας βρίσκονται σε κατάσταση ζωής ή θανάτου

Σύμφωνα με την έκθεση του ELEC, λόγω της απότομης μείωσης της παραγωγής smartphone της Samsung, οι κορεάτες προμηθευτές ανταλλακτικών της αναμένουν χαμηλά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με πηγές της Samsung, η Samsung μείωσε την παραγωγή smartphone τον Απρίλιο σε 10 εκατομμύρια μονάδες, μια σημαντική μείωση από τις συνηθισμένες 25 εκατομμύρια μονάδες το μήνα. Ένα άτομο με άμεση γνώση αποκάλυψε ότι αυτή είναι μια κατάσταση «ζωής ή θανάτου» για ορισμένες εταιρείες.

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα είπε ότι, λόγω του σχεδίου πωλήσεων της Samsung για το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έσοδα της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο ήταν αρκετά καλά, αλλά οι παραγγελίες θα «απορρίφθηκαν απότομα» το δεύτερο τρίμηνο .

Ένα άλλο άτομο που είναι εξοικειωμένο με αυτό το θέμα είπε ότι οι παραγγελίες της Samsung Electronics σε κινέζους κατασκευαστές ODM φέτος έχουν διπλασιαστεί από τον προηγούμενο χρόνο. Ταυτόχρονα, λόγω της συρρίκνωσης της αγοράς smartphone λόγω της επιδημίας COVID-19, οι πωλήσεις κατασκευαστών PCB της Νότιας Κορέας κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να μειωθούν κατά 30%.

Επιπλέον, ένα άλλο άτομο εξοικειωμένο με την κατάσταση επεσήμανε ότι η Samsung συναρμολογεί επίσης τη μονάδα κάμερας του smartphone της, και αυτή η εργασία είχε προηγουμένως γίνει από υπεργολάβο.

Άτομα που είναι εξοικειωμένα με αυτό το θέμα ανέφεραν επίσης ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν χάσει τις παραγγελίες για τη συναρμολόγηση τριών ή τεσσάρων καμερών για τη Samsung, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων και των κερδών τους.

Ομοίως, οι περισσότεροι κατασκευαστές φακών απέτυχαν να αποκομίσουν κέρδη το πρώτο τρίμηνο και αναμενόταν να χάσουν ξανά το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, αναφέρεται ότι η Samsung αναμένει εσωτερικά ότι η ζήτηση για smartphone θα αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο και το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της πιθανής επιστροφής του COVID-19, η ζήτηση θα μειωθεί ξανά.