Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Κορεατικά μέσα ενημέρωσης: Η Samsung και η SK Hynix θα «κόψουν» τη Huawei μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας Chosun Ilbo ανέφεραν το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου ότι η Samsung Electronics και η SK Hynix θα σταματήσουν να προμηθεύουν μάρκες στην Huawei στις 15. Η "διακοπείσα παροχή" περιλαμβάνει επίσης μνήμη και κινητό AP.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις σειρές κυρώσεων του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ εναντίον της Huawei, το Chosun Ilbo πιστεύει ότι η 14η Σεπτεμβρίου θα είναι η τελευταία μέρα για τη Samsung και τη SK Hynix για την προμήθεια της Huawei.

Από τον Μάιο του περασμένου έτους, το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS) του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε διαδοχικά μια σειρά πολιτικών αποκλεισμού τεχνολογικών κυρώσεων εναντίον της Huawei και όρισε την 15η Σεπτεμβρίου ως την πραγματική ημερομηνία της απαγόρευσης.

Στις 17 Αυγούστου, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ενίσχυσε περαιτέρω τους περιορισμούς στην πρόσβαση της Huawei στην τεχνολογία των ΗΠΑ και συμπεριέλαβε τις 38 θυγατρικές της Huawei σε 21 χώρες και περιοχές στη «Λίστα οντοτήτων», η οποία υπόκειται σε όλους τους κανονισμούς εξαγωγής (EAR) απαιτήσεις άδειας. Ένας αξιωματούχος στη βιομηχανία ημιαγωγών της Νότιας Κορέας είπε: «Μετά την αυστηρότερη απαγόρευση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για την Huawei, το ζήτημα του βαθμού στον οποίο χρησιμοποιούνται οι ημιαγωγοί που κατασκευάζονται από την αμερικανική τεχνολογία προκάλεσε σημαντική σύγχυση στην κορεατική βιομηχανία».

Η Huawei είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός αγοραστής παγκόσμιων ημιαγωγών. Πέρυσι, η συνολική αγορά τσιπ ημιαγωγών ήταν 20,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, δεύτερη μετά την Apple (36,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και τη Samsung Electronics (33,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Η Samsung και η SK Hynix ήταν πάντοτε πολύ δραστήριοι συνεργάτες της Huawei. Η Huawei αντιπροσωπεύει το 6% και το 15% των πωλήσεων της Samsung Electronics Semiconduct Division (DS) και της SK Hynix αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης αξιολόγησαν ότι μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, η απαγόρευση Huawei του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην SK Hynix από τη Samsung.

Η βιομηχανία ημιαγωγών της Νότιας Κορέας ανέλυσε ότι επηρεάστηκε από την απαγόρευση, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια τιμή μνήμης θα συνεχίσει να μειώνεται και να επιδεινώνεται. Από τα τέλη Αυγούστου, η μέση τιμή σταθερής συναλλαγής DRAM 8 Gb DRAM, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για υπολογιστές, ήταν 3,13 δολάρια ΗΠΑ, μείωση 5,44% από τον Ιούνιο.