Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η JDI αναφέρει ότι αναπτύσσει οθόνες OLED που είναι πιο αποδοτικές και πιο εύκολα στην παραγωγή

Στις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με εκθέσεις ξένων μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία τεχνολογίας οθόνης ημιαγωγών, Japan Display Inc. (Japan Display Inc., JDI) δήλωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσεται ευκρινέστερη, πιο αποδοτική και πιο εύκολη στην παραγωγή οθονών OLED.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JDI Minoru Kikuoka αποκάλυψε τα νέα σε συνέντευξή του. Η Kikuoka είπε επίσης ότι διαπραγματεύεται με πελάτες για πιθανές κοινές επενδύσεις σε OLED επόμενης γενιάς (οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός).

Η Kikuoka δήλωσε επίσης ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να διεξαγάγουμε πολέμους κεφαλαιουχικών δαπανών με ανταγωνιστές και (πελάτες) έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την εμπορική συνεργασία μαζί μας.

Η JDI προμηθεύει πάνελ LCD για το iPhone και το 60% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την Apple. Αλλά στο έργο της μετάβασης σε πάνελ OLED, η εταιρεία έμεινε πίσω.

Η οικονομική έκθεση δείχνει ότι τα έσοδα της JDI για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 504 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 33 δισεκατομμύρια γιουάν), μια ετήσια μείωση 20,8%. Η JDI έχασε 101,4 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 6,64 δισεκατομμύρια γιουάν) στη χρήση 2019, η οποία είναι επίσης η έκτη συνεχόμενη χρονιά ζημιών για την JDI.

Επιπλέον, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οθόνης στην Ιαπωνία, η JDI βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ήταν πολύ εμμονή με την τεχνολογία LCD και αγνόησαν το OLED.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η JDI ξεκίνησε πρόσφατα δοκιμαστική παραγωγή μικρής κλίμακας οθονών AMOLED, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch, το οποίο η Apple αγοράζει επί του παρόντος μόνο από την LG Display. Λόγω της αποτυχίας μετάβασης σε προϊόντα οθόνης OLED στο αρχικό στάδιο, η δραστηριότητα της Japan Display Corporation έχει επηρεαστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η εταιρεία αγωνίζεται να αποκτήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη μαζική παραγωγή OLED. Πριν από λίγες μέρες, ο μεγαλύτερος δυνητικός επενδυτής της (Harvest Group) αποφάσισε να ακυρώσει το επενδυτικό του σχέδιο.