Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η AMD ελπίζει να εκμεταλλευτεί περισσότερο από το 10% του μεριδίου αγοράς διακομιστή. Εξετάστε την απόκτηση άλλων εταιρειών.

Μετά την απελευθέρωση του επεξεργαστή EPYC Opteron δεύτερης γενιάς, η AMDCEO Su Zifeng δέχτηκε επίσης συνεντεύξεις μέσων. Αποκάλυψε ότι η AMD θα εκμεταλλευτεί περισσότερο το μερίδιο αγοράς των διακομιστών X86 στο μέλλον και το μέσο μερίδιο θα αυξηθεί σε περισσότερο από 10% μέχρι το τέλος του 2020. Ο Su Zifeng δήλωσε ότι το μερίδιο της AMD στην αγορά επεξεργαστών διακομιστών X86 ήταν περίπου 5-6 % στο τέλος του περασμένου έτους. Μέχρι το τέλος του 2020, το μερίδιο αυτό θα αυξηθεί στο 10%, αλλά ο Su Zifeng δήλωσε ότι αυτό δεν θα είναι ο στόχος της AMD. Θα επιδιώξουν περισσότερο, που θα είναι το επίκεντρο του μέλλοντος.

Στην αγορά διακομιστών X86, η Intel χρησιμοποιούσε ένα απόλυτο μερίδιο αγοράς. Η υψηλότερη στατιστική είναι 99%. Πριν από αυτό το κομμάτι της επιχείρησης συνεισέφεραν τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κάθε χρόνο, η AMD άρπαξε το 1% είναι 200 ​​εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, αρπαγή 10% σημαίνει αύξηση των εσόδων της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και τα συνολικά έσοδα της AMD το περασμένο έτος ήταν μόλις 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια .

Δεδομένου ότι η αγορά αυτή είναι τόσο σημαντική, η Intel σίγουρα δεν θα χαλαρώσει. Όταν ο πρώην CEO Ke Zaiqi εξακολουθούσε να ασκεί τα καθήκοντά του, ανέφερε ένα πράγμα, υποστηρίζοντας ότι το μερίδιο αγοράς του διακομιστή της Intel θα αμφισβητηθεί από την AMD, αλλά η AMD μπορεί να κλέψει μόνο το 20 το πολύ. Με μερίδιο%, η Intel μπορεί ακόμα να καταλαμβάνει το 80% της μετοχής - φυσικά, αυτή είναι μόνο η θέση της Intel και πόσα AMD μπορεί να αρπάξει δεν είναι αυτό που μπορούν να αποφασίσουν.

Για την AMD, ο στόχος του 10% είναι επίσης κατά μέσο όρο, ο Σου Ζιφένγκ δήλωσε ότι μπορεί να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο σε συγκεκριμένους τομείς, όπως υπολογισμοί υψηλής απόδοσης, cloud computing και άλλες βασικές αγορές. μια ενιαία υποδοχή μπορεί να παρέχει 64 πυρήνες και 128 κλωστές, ενώ το ενιαίο κανάλι Intel είναι ακόμα 28 πυρήνες και 56 κλωστές. Η απόδοση είναι πολύ πίσω.

Επιπλέον, με τη βελτίωση των επιδόσεων της AMD, η AMD θα πρέπει επίσης να εξετάσει τη διεύρυνση της κλίμακας της εταιρείας, μία από τις οποίες είναι η απόκτηση άλλων εταιρειών, αλλά η Su Zifeng δεν ανέφερε τα ειδικά τους σχέδια.

Σε ό, τι αφορά τις εξαγορές, η τελευταία σημαντική εξαγορά της AMD φαίνεται να έχει αποκτήσει πολλά χρόνια πριν από την εταιρεία κατασκευής διακομιστών Seamicro. Φαίνεται ότι δεν έχει αποκτηθεί τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια και ο παλιός αντίπαλος της Intel έχει ξοδέψει τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει δύο μεγάλες εταιρείες Altera και Mobileye. Η εταιρεία NVIDIA δαπάνησε επίσης 7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για να αποκτήσει τον κατασκευαστή τσιπ server Mellanox.

Τέλος, η AMDCEO Su Zifeng φημολογείται για άλλη μια φορά ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την εταιρεία, λέγοντας ότι ήταν μόλις τέσσερα ή πέντε χρόνια πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, μόλις ξεκίνησε, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνουμε στο μέλλον.