Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Με Huawei 5G "στενή δεμένη μάχη", το US chip γίγαντας Εγκεφαλικό επεισόδιο διεύρυνσης

Ο αμερικανός γίγαντας τσιπ Qualcomm προωθεί τα μεγάλα κόλπα.

Η ιστοσελίδα του Nikkei Business News ανέφερε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι ο Cristiano Amon, πρόεδρος της αμερικανικής γερμανικής εταιρείας επικοινωνιών Semiconductor Qualcomm, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για το πρότυπο επικοινωνίας νέας γενιάς «5G» στο Τόκιο στις 19 Σεπτεμβρίου. Στον τομέα των ημιαγωγών για smart phones 5G , Η Qualcomm είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική με την Hisilicon Semiconductor, θυγατρική της εταιρείας China Huawei Technologies. Ο Amon τόνισε ότι το "5G θα εφαρμοστεί σε smartphones σε δημοφιλείς τιμές" και αποκάλυψε την πολιτική παροχής ημιαγωγών 5G σε smartphones σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών της Qualcomm, οι ημιαγωγοί 5G στοχεύουν κυρίως σε smartphones υψηλής τιμής.

Σε απάντηση στην παγκόσμια διαδικασία ανάπτυξης 5G, ο Amon είπε ότι "η κλίμακα θα είναι μεγαλύτερη από την (τρέχουσα) 4G." Ο Amon είπε ότι "το 5G όχι μόνο θα επιφέρει τη βελτίωση των επιδόσεων των επιδόσεων της κινητής επικοινωνίας, αλλά και θα επιτρέψει τη διασύνδεση πολλών πραγμάτων", που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στον βιομηχανικό τομέα.

Κάποια κοινή γνώμη πιστεύει ότι οι προσπάθειες της Qualcomm στον τομέα των τσιπ 5G αναμένονται. Ο Λι Βέι, μελετητής στο Ινστιτούτο Σύγχρονων Διεθνών Σχέσεων της Κίνας, είπε στο δίκτυο αναφοράς ότι η Qualcomm διαθέτει ισχυρές δυνατότητες Ε & Α και καλή τεχνική συσσώρευση στον τομέα των τσιπ και έχει πλεονεκτήματα στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης τσιπ 5G.

Ωστόσο, ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν παρατηρήσει ότι η Qualcomm αντιμετωπίζει τεράστια πίεση. Ο ιστότοπος Nikkei Business News ανέφερε πρόσφατα ότι η Qualcomm ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου ότι τα λειτουργικά έσοδα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2019 μειώθηκαν κατά 26% από την ίδια περίοδο το 2018. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν επίσης ότι οι αποστολές τσιπ MSM του Qualcomm για το τρίτο τρίμηνο ήταν 156 εκατ., σημειώνοντας μείωση 22% σε ετήσια βάση. Σχεδόν το 48% των λειτουργικών εσόδων της Qualcomm, ύψους 9,6 δισ. Δολαρίων (US $ 1 έως 7,1 γιουάν), κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μετά την επίτευξη συμφωνίας με την Apple. Εξαιρουμένου αυτού του τμήματος των εσόδων, οι πωλήσεις της Qualcomm για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 4,89 δισ. Δολάρια, κάτι που είναι επίσης χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 5,09 δισ. Δολάρια.

Από αυτή την άποψη, ο Λι Γουέι δήλωσε ότι επί του παρόντος η κατάσταση της Qualcomm επιδεινώνεται και χειροτερεύει και το ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν είναι καλό για αυτό. Από τη μία πλευρά, οι αρχικές εγκεκριμένες μέθοδοι παραγωγής της Qualcomm αμφισβητούνται από όλο και πιο ισχυρούς κατασκευαστές και καλούν τις έρευνες κατά του μονοπωλίου. Από την άλλη πλευρά, οι αρχικοί σημαντικοί πελάτες της Apple, η Apple, βαθμιαία ξεφορτώνουν την εξάρτησή τους και αυξάνουν την αυτονομία τους. Προσπάθειες Ε & Α · Επιπλέον, η γρήγορη άνοδος της Huawei στον τομέα των τσιπ έχει επίσης κάνει την Qualcomm να αισθάνεται πίεση.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι με την Huawei και άλλες μάρκες κινητών τηλεφώνων επιταχύνοντας την παραγωγή μάρκες, το μερίδιο αγοράς της Qualcomm έχει μειωθεί. Σύμφωνα με στοιχεία από τις εταιρείες στρατηγικής ανάλυσης των ΗΠΑ, το μερίδιο αγοράς της Qualcomm μειώθηκε από 66% το 2014 σε 49% το 2018, γεγονός που σχετίζεται με την επιταχυνόμενη παραγωγή μαρκών από κινητά τηλέφωνα όπως η Huawei.

Πρόσφατα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, η Qualcomm υποσχέθηκε να φέρει το κινητό τηλέφωνο 5G με high-end μόντεμ στη μαζική αγορά και είπε ότι η τιμή κινητού τηλεφώνου μεσαίας κατηγορίας που θα καταγραφεί τον επόμενο χρόνο θα είναι επίσης εξοπλισμένη με πατατακι. Επί του παρόντος, τα πέντε κινητά τηλέφωνα της Samsung είναι εξοπλισμένα με ψηφιακές μάρκες Qualcomm της 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του κινητού τηλεφώνου Galaxy S10 5G και του νέου κινητού τηλεφώνου Galaxy Fold. Το τηλέφωνο A90 5G με χαμηλότερες τιμές της Samsung χρησιμοποιεί επίσης μάρκες Qualcomm, η προηγούμενη έκδοση χρησιμοποιεί το τσιπ της Samsung.

Ο πρόεδρος της Qualcomm Cristiano Amon προβλέπει ότι αυτά τα τηλέφωνα θα επιτύχουν σημαντικές πωλήσεις και κλίμακα.