Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Γιατί η Changdian Technology αποκτά τη μονάδα δοκιμών της Σιγκαπούρης που κλείνει η ADI;

Οι δεσμευτικοί μεγάλοι πελάτες αποτελούσαν πάντοτε μια επιτυχημένη αρχή λειτουργίας για τους κατασκευαστές ημιαγωγών. Ένας μεγάλος πελάτης μπορεί συχνά να φέρει όγκους πωλήσεων δεκάδων ή και εκατοντάδων μικρών πελατών. Αυτό είναι επίσης ένας ενθουσιασμός για εγχώριους και ξένους κατασκευαστές να εισέλθουν στην Apple, Huawei, Samsung και άλλους προμηθευτές. Ο λόγος της αλυσίδας.

Το ίδιο ισχύει και για τη μονάδα συσκευασίας και δοκιμών. Οι πόροι των πελατών αποτελούν τους σημαντικότερους βασικούς φραγμούς για τους κατασκευαστές συσκευασιών και δοκιμών, διότι πρόκειται για μια μακρά διαδικασία για την ανάπτυξη των πελατών από το εργοστάσιο συσκευασίας και δοκιμών, αλλά μόλις αρχίσει η πιστοποίηση και αρχίσει η μαζική παραγωγή, οι πελάτες θα είναι πολύ σταθεροί και κολλώδεις. η συσκευασία και η δοκιμή σπανίως θα αντικατασταθούν στο μέλλον. φυτό.

Η Changdian Technology και η ADI φτάνουν στη στρατηγική συνεργασία

Στις 24 Δεκεμβρίου, η Changdian Technology ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει επιτύχει στρατηγική συνεργασία με την Analog Devices Inc. (αναφερόμενη ως ADI). Η Changdian Technology θα αποκτήσει το εργοστάσιο δοκιμών της ADI στη Σιγκαπούρη και θα θέσει σε λειτουργία ένα νέο εργοστάσιο στο νέο εργοστάσιο. Πολλές υπηρεσίες δοκιμών ADI. Η τελική ιδιοκτησία του παραπάνω εργοστασίου θα μεταφερθεί στην Changdian Technology τον Μάιο του 2021.

Ο Steve Lattari, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας στην ADI, δήλωσε: "Αυτή η συμφωνία με τον μακροπρόθεσμο εταίρο συσκευασίας και δοκιμών, Changdian Technology, θα επιτρέψει στην ADI να αξιοποιήσει πλήρως τα χρόνια λειτουργίας και δοκιμαστικής μηχανικής που έχουμε που έχει συσσωρευτεί ως πελάτης στην εξειδικευμένη μονάδα της Σιγκαπούρης ", συνεχίζει ο Lattari." Προσβλέπουμε στην ομαλή μετάβαση και ας εργαστούμε μαζί για να ξεκινήσουμε μια νέα εταιρική σχέση ".

Ο Zheng Li, Διευθύνων Σύμβουλος της Changdian Technology, δήλωσε: "Η ADI ήταν πάντα ένας μακροπρόθεσμος πελάτης που αποδίδει μεγάλη σημασία στην Changdian Technology. Αυτή η ευκαιρία δεν θα επεκτείνει μόνο τη δοκιμαστική μας τοποθεσία στη Σιγκαπούρη, αλλά το πιο σημαντικό είναι η υπογραφή της η στρατηγική επιχειρηματική συμφωνία με την ADI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας και για τα δύο μέρη ». Η Zheng Li συνέχισε να λέει:« Η επένδυση σε νέα έργα στο εργοστάσιο της Σιγκαπούρης δείχνει επίσης ότι ως πολυεθνική εταιρεία κατασκευής τσιπ, η Changdian Technology θα συνεχίσει να ενισχύει σταθερά την παγκόσμια παρουσία και την παροχή διεθνών και τοπικών κινεζικών πελατών παρέχουν κορυφαία προϊόντα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και προηγμένες τεχνικές υπηρεσίες. "

Προφανώς από τη συζήτηση μεταξύ των δύο μερών, μετά την απόκτηση του εργοστασίου δοκιμών ADI στη Σιγκαπούρη, η Changdian Technology θα λάβει περισσότερες παραγγελίες από την ADI. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο έχει ήδη αποδειχθεί στον τομέα της συσκευασίας και των δοκιμών.

Ήδη από το 2015, η Tongfu Microelectronics επένδυσε περίπου 370 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το εργοστάσιο Suzhou της AMD και το εργοστάσιο Penang της Μαλαισίας, δεσμεύοντας έτσι την AMD. Προς το παρόν, η περίοδος συνεργασίας μεταξύ της Tongfu Microelectronics και της AMD έχει επεκταθεί από τα προηγούμενα τρία χρόνια σε 5 χρόνια και έχουν παραχθεί 7nm προϊόντα chip. Από τότε, περίπου τα μισά έσοδα της Tongfu Microelectronics προέρχονται από την AMD και τα κέρδη προέρχονται επίσης από την AMD.

Επιπλέον, η Hi-Ti Semiconductor είναι μια εταιρία συσκευασίας και δοκιμής ημιαγωγών που ιδρύθηκε από κοινού από την Tai Chi Industry και τη SK Hynix της Νότιας Κορέας. Ως εκ τούτου, η Hi-Ti Semiconductor αναλαμβάνει κυρίως υπηρεσίες μετά την επεξεργασία για προϊόντα της Hynix DRAM. Επί του παρόντος, η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών υπερέβη τα δέκα χρόνια και η SK Hynix συνέβαλε περισσότερο από το 20% των εσόδων της Taiji Industrial.

Προς το παρόν, η Changdian Technology διαθέτει έξι εργοστάσια στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα. Το εργοστάσιό της στη Σιγκαπούρη ιδρύθηκε το 1994 και είναι ένας από τους πρώτους προμηθευτές υπηρεσιών παραγωγής και δοκιμών (OSAT) στη Σιγκαπούρη. Οι υπηρεσίες δοκιμών του εργοστασίου της Changdian Technology στη Σιγκαπούρη περιλαμβάνουν δοκιμές πλακιδίων, δοκιμές προϊόντων συσκευασίας, δοκιμές σε επίπεδες επιφάνειες, επικάλυψη πλακιδίων και όλες τις δοκιμές προϊόντων σε επίπεδο πλακιδίων.

Τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αποφευχθούν οι δασμοί, να βελτιωθεί η τεχνική δύναμη και να αποκτηθούν πόροι των πελατών, οι εγχώριοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Tongfu Microelectronics, Huatian Technology και Changdian Technology, έχουν αποκτήσει διαδοχικά εγκαταστάσεις συσκευασίας και δοκιμών στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Η απόκτηση του σταθμού δοκιμών της ADI στη Σιγκαπούρη θα πρέπει επίσης να εξεταστεί σε αυτό το πλαίσιο.

Ωστόσο, ποια είναι ακριβώς η τεχνική ισχύς του εργοστασίου δοκιμών ADI στη Σιγκαπούρη; Ποια είναι η τιμή εξόδου; Πόσες παραγγελίες μπορεί να προσφέρει αυτή η εξαγορά στην Changdian Technology αξίζει να αναλογιστεί κανείς.

Η ADI έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εργοστάσιο θα κλείσει

Ο συγγραφέας έμαθε από διάφορες πηγές ότι το εργοστάσιο δοκιμών της ADI στη Σιγκαπούρη αποκτήθηκε από το Linear το 2017 και ανέλαβε το 90% των δοκιμαστικών εργασιών του Linear. Linear έχει δύο δοκιμαστικά φυτά στη Σιγκαπούρη. Το ένα ιδρύθηκε το 1989 και το δεύτερο άνοιξε το 2016.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της ADI, η οποία ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, η ADI έχει συνολικά 384.000 τετραγωνικά πόδια δοκιμών και συσκευασίας δίσκων, αποθήκης και διανομής, μηχανικών, πωλήσεων και διοικητικών γραφείων στη Σιγκαπούρη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθώσεις γης που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση θα λήξουν από το 2021 έως το 2022, με την επιλογή να παραταθεί κάθε μίσθωση για άλλα 30 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η ADI επεσήμανε στην οικονομική έκθεση ότι τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στα εργοστάσια και τον εξοπλισμό της Σιγκαπούρης ήταν 88.385 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 618 εκατομμύρια γιουάν).


Σύμφωνα με αναφορές, τα έσοδα της ADI για το οικονομικό έτος 2017 ήταν 5.246 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (περίπου 36.704 δισεκατομμύρια γιουάν), εκ των οποίων τα έσοδα της Linear ανήλθαν σε 913 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 6,39 δισεκατομμύρια γιουάν), αντιπροσωπεύοντας το 17% των συνολικών εσόδων της ADI. (Από το 2018, η ADI δεν αποκάλυψε χωριστά τα έσοδα του Linear, μόνο τα έσοδα των δύο μερών μπορούν να συγκριθούν το 2017.)


Ως εκ τούτου, αν δεν είναι ασήμαντο, η Changdian Technology μπορεί να ξοδέψει 618 εκατομμύρια γιουάν για να αποκτήσει το εργοστάσιο και η μίσθωση του εδάφους κατά κανόνα λήγει όταν μεταβιβαστεί η κυριότητα και η μίσθωση πρέπει να επεκταθεί μόνη της. Και συνεχίζοντας να διεξάγεται η δοκιμή της γραμμικής, αν και είναι αρκετά χρήσιμη για την επιχείρηση της Changdian Technology, αλλά ο όγκος των επιχειρήσεων δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

Επιπλέον, η ADI αποφάσισε να κλείσει τη μονάδα δοκιμών της Σιγκαπούρης ήδη από το οικονομικό έτος 2018 και έτοιμη για αυτό, άρχισε να παρέχει απογραφή καναλιών και να αυξάνει το απόθεμα της εταιρείας.

Η ADI έγραψε στην οικονομική της έκθεση ότι η εταιρεία αποφάσισε να συγχωνεύσει κάποιες από τις εταιρείες μαρκών και δοκιμών στην εξαγορά το FY2018 και δήλωσε ότι στο πλαίσιο της εξαγοράς της Linear, στο επόμενο ένα έως τρία χρόνια, σχεδιάζουμε να κλείσουμε την Καλιφόρνια τοποθεσία. Hillview Wafer Manufacturing Facility στην Milpitas, Κρατική και Δοκιμαστική Διευκόλυνση στη Σιγκαπούρη. Σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την παραγωγή παραγωγής πλακών Hillview στις άλλες εσωτερικές εγκαταστάσεις μας και στα εξωτερικά χυτήρια. Εκτός από τους εξωτερικούς συνεργάτες μας για συναρμολόγηση και δοκιμές, σχεδιάζουμε επίσης να μεταφέρουμε τις εγκαταστάσεις δοκιμών που διεξάγονται στο εργοστάσιό μας στη Σιγκαπούρη στις εγκαταστάσεις μας στο Penang, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Η ADI σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία συνέταξε επίσης μια ειδική αμοιβή, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων αποχώρησης και περιθωρίων, με βάση τα τρέχοντα προγράμματα παροχών της εταιρείας ή τις εκ του νόμου απαιτήσεις στο εξωτερικό και ένα όφελος τερματισμού για περίπου 1.100 εργαζομένους στον τομέα της μεταποίησης, της μηχανικής και των SMG & Α.

Συνεπώς, αυτή η απόκτηση είναι επωφελής για την ADI. Η ADI αρχικά σχεδίαζε να κλείσει απευθείας το εργοστάσιο της Σιγκαπούρης. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τη λήξη της μίσθωσης γης και πρέπει να δαπανήσει πολλά χρήματα για να απολύσει τους υπαλλήλους. Εάν αποκτηθεί από την Changdian Technology, η ADI μπορεί να μειώσει τα έξοδά της και να αποκτήσει ένα κόστος απόκτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα οικονομική έκθεση δημοσιεύθηκε από την ADI στην ετήσια έκθεση της 26ης Νοεμβρίου. Πριν από ένα μήνα, η ADI σχεδίαζε επίσης να μεταφέρει την επιχείρηση δοκιμών που χειρίστηκε το εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη στα εργοστάσια της στο Penang, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, η Changdian Technology δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο περιεχόμενο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας. Ως εκ τούτου, η εμβέλεια της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών δεν είναι βέβαιη εάν η δοκιμαστική δραστηριότητα της Linear θα αναληφθεί από την Changdian Technology ή η απάντηση στο ζήτημα της δραστηριότητας της ADI είναι άγνωστη.