Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Τοποθετήστε έντονα το πεδίο των τσιπ και των πάνελ οθόνης! Η Samsung δαπάνησε 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη πέρυσι

Σύμφωνα με τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης Business Korea, η ετήσια οικονομική έκθεση της Samsung που δημοσιεύθηκε χθες (26) δείχνει ότι οι συνολικές δαπάνες της εταιρείας για Ε & Α το 2019 ανήλθαν σε 20,19 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), καταγράφοντας τα 20 τρισ. για πρώτη φορά. Αύξηση 8,3% σε ετήσια βάση.

Λόγω της επιβράδυνσης της αγοράς ημιαγωγών πέρυσι, τα πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη της Samsung μειώθηκαν κατά 5,5% και 52,8% αντίστοιχα, αλλά οι επενδύσεις Ε & Α αυξήθηκαν. Αναφέρεται ότι οι δαπάνες Ε & Α χρησιμοποιούνται κυρίως για επενδύσεις σε ημιαγωγούς συστήματος και σε οθόνες κβαντικών τεμαχίων. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η Samsung δήλωσε ότι θα επενδύσει 133 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 109,29 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στον τομέα των ημιαγωγών συστήματος μέχρι το 2030, καθιστώντας τον αριθμό ένα στο πεδίο μη αποθήκευσης. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Samsung αποφάσισε να επενδύσει 13 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 10,68 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής οθόνης quantum dot, εκ των οποίων 3,1 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια) θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέες τεχνολογίες προβολής.

Ταυτόχρονα, η Samsung δήλωσε ότι λόγω των χαμηλών επιδόσεων, οι φορολογικές δαπάνες της εταιρείας πέρυσι ανήλθαν σε 8,6 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια), δηλαδή μείωση κατά 48,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.