Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

UMC 8A και B εργοστάσια ατύχημα διακοπή ρεύματος, CFO: εκτιμάται ότι θα επηρεάσει ένα μικρό μέρος της παραγωγικής ικανότητας για μισή ημέρα

Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης της Ταϊβάν, το UMC βρίσκεται στις εγκαταστάσεις εργοστασίων 8Α και 8Β του Zhukelixing Road. Παρουσιάστηκε διακοπή ρεύματος το απόγευμα της 9ης. Το UMC CFO Liu Qidong επιβεβαίωσε ότι ο καπνός από το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης προκάλεσε το κοινό να πιστεύει λανθασμένα ότι συνέβη πυρκαγιά. Ο Liu Qidong είπε ότι τα εργοστάσια 8A και 8B που επηρεάζονται από τη διακοπή ρεύματος αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ της παραγωγικής ικανότητας γκοφρετών 8 ιντσών της UMC, η οποία υποπτεύεται ότι οφείλεται σε αστοχίες εξαρτημάτων. Η ακριβής αιτία πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Το τροφοδοτικό εξακολουθεί να παρέχεται από το εφεδρικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Wang Yongzhuang, Διευθυντή της Διοίκησης Επιστήμης Μπαμπού, σύμφωνα με μια έκθεση της Ομάδας Περιβαλλοντικής Ασφάλειας της Διοίκησης Επιστήμης Μπαμπού, ο εσωτερικός ηλεκτρικός εξοπλισμός της UMC Cable1611 υπέστη ζημιά και ο εξοπλισμός αζώτου απέτυχε. Η εφεδρική παροχή συστήματος αζώτου επιτόπου αυξήθηκε και η ισχύς του εξατμιστή αυξήθηκε, προκαλώντας συμπύκνωση νερού. Η ποσότητα καπνού αυξήθηκε. ο αρχικός εξοπλισμός αζώτου έχει ενεργοποιηθεί και ο εφεδρικός εξοπλισμός έχει κλείσει. Επιπλέον, λόγω βλάβης του ηλεκτρικού εξοπλισμού, ακούστηκε δυνατός θόρυβος όταν ενεργοποιήθηκε η γεννήτρια και το καύσιμο ντίζελ δεν έφτασε πλήρως για να εκπέμψει μαύρο καπνό κατά την αρχική περίοδο εκκίνησης, γεγονός που προκάλεσε το κοινό να παρεξηγήσει τον συναγερμό πυρκαγιάς.

Ξαφνικά υπήρξε μια έκρηξη από το UMC σήμερα το απόγευμα και βαρύς καπνός βγήκε από την οροφή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Hsinchu έστειλε ένα χημικό φορτηγό για διάσωση. Οι πυροσβέστες ήρθαν στη σκηνή και διαπίστωσαν ότι το εργοστάσιο ήταν ελαττωματικό λόγω της υπερφόρτωσης των γεννητριών στο εργοστάσιο. Κάποιος μαύρος καπνός και λευκός καπνός εκπέμπονται από τους υδρατμούς. Δεν υπήρχε φωτιά.

Το UMC CFO Liu Qidong επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην περιοχή του εργοστασίου 8AB το απόγευμα, και υποψιάστηκε ότι υπήρξε αστοχία του εξαρτήματος και χωρίς απώλειες. Κυρίως επειδή η γεννήτρια άρχισε να εκπέμπει καπνό, το εργοστάσιο είναι εκτός λειτουργίας και το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης έχει ενεργοποιηθεί. Όσον αφορά τον αντίκτυπο στις λειτουργίες, είπε ότι τα fab UMA 8A και 8B αντιπροσώπευαν περίπου το ήμισυ του fab UMC 8 ιντσών wafer.

Ο Liu Qidong είπε ότι η αιτία της διακοπής ρεύματος βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. Αναμένεται ότι η τροφοδοσία θα αποκατασταθεί σύντομα και δεν υπάρχουν απώλειες. Το σύστημα αδιάλειπτης ισχύος έχει ενεργοποιηθεί και η παραγωγή θα συνεχιστεί όταν αποκατασταθεί πλήρως η ισχύς. Επηρεάζει ελαφρώς τις λειτουργίες. Καθώς η τρέχουσα παραγωγική ικανότητα 8 ιντσών συνεχίζει να βρίσκεται σε μικρή τροφοδοσία, το ατύχημα αναμένεται να κάνει την κατάσταση στενής προσφοράς πιο σοβαρή.

Τα εργοστάσια 8AB, 8C και 8D που επηρεάζονται από το UMC έχουν συνολική μηνιαία παραγωγική ικανότητα άνω των 130.000 μονάδων 8 ιντσών. Ο Liu Qidong είπε ότι το ατύχημα με το άλμα θα χάσει ένα μικρό μέρος της παραγωγικής ικανότητας για μισή ημέρα και θα καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το χαμένο δυναμικό. Αναμένεται να επηρεάσει ελαφρώς τη λειτουργία και πρέπει να ελεγχθεί ο πραγματικός αντίκτυπος.