Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί εντελώς από την αγορά τσιπ μνήμης flash, θα πουλήσει μετοχές chip σε αντάλλαγμα στους μετόχους

Τα τσιπ μνήμης Flash είναι πολύ συνηθισμένα στα σημερινά smartphone και φορητούς υπολογιστές και αυτό το τσιπ εφευρέθηκε από την Toshiba Corporation της Ιαπωνίας τον περασμένο αιώνα. Η Toshiba είναι επίσης ο πρώτος κατασκευαστής τσιπ μνήμης flash στον κόσμο. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από ξένα μέσα ενημέρωσης, στις 22 Ιουνίου, η Toshiba έκανε μια σημαντική ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα αποσυρθεί εντελώς από την αγορά τσιπ μνήμης flash, θα πουλήσει όλες τις μετοχές που κατέχει η πρώην εταιρεία τσιπ μνήμης flash της Toshiba και θα δώσει το ήμισυ των επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Σύμφωνα με αναφορές ξένων μέσων, η Toshiba υπήρξε κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής τσιπ μνήμης flash τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά λόγω δυσκολιών λειτουργίας και σπασμένης αλυσίδας κεφαλαίων, τον Ιούνιο του 2018, η Toshiba άλλαξε την επιχείρηση μνήμης flash "Toshiba Memory Chip Company" Η τιμή των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρθηκε σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Bain Capital, μιας αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικών μετοχών. Αλλά μέχρι σήμερα, η Toshiba εξακολουθεί να κατέχει το 40% των ιδίων κεφαλαίων σε αυτήν την εταιρεία.

Αναφέρεται ότι μετά την εξωτερική μεταφορά, η εταιρεία τσιπ μνήμης της Toshiba άλλαξε το όνομά της σε "Kioxia Holding Company". Η Toshiba δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένεται ότι η Kioxia θα εισαχθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, όταν η Toshiba θα μεταβιβάσει το 40% των μετοχών της. Τα μισά από τα μεταφερόμενα κεφάλαια θα επιστραφούν στους μετόχους.

"Η Toshiba δεν έχει στρατηγική πρόθεση να παραμείνει στην αγορά chip μνήμης", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toshiba Nobuaki Kurumatani σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. «Αναζητούμε τρόπους εξαργύρωσης των μετοχών μας στην Kioxia και μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία εξαργύρωσης, σκοπεύουμε να επιστρέψουμε το μεγαλύτερο μέρος των καθαρών εσόδων στους μετόχους που μας υποστηρίζουν».

"Η Toshiba θα επιδιώξει να αναπτύξει περαιτέρω υπηρεσίες υποδομής και υπηρεσίες υπηρεσιών δεδομένων", είπε.

Ενώ σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές της Kioxia, η Toshiba συνέχισε να προωθεί δυναμικά μέτρα για τον εξορθολογισμό της επιχειρηματικής της μήτρας, την πώληση της επιχείρησης LNG της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την εκκαθάριση των έργων κατασκευής πυρηνικών σταθμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα smartphone συνεχίζουν να αυξάνουν την κατανομή χώρου της μνήμης flash και οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν περισσότερες μονάδες στερεάς κατάστασης (που προέρχονται από τσιπ μνήμης flash), η παγκόσμια αγορά τσιπ μνήμης flash έχει συνεχίσει τη δημοτικότητά της και οι εταιρείες ημιαγωγών συνεχίζουν να αυξάνονται επενδύσεις και γραμμές παραγωγής, όπως η Samsung της Νότιας Κορέας. Η εταιρεία ηλεκτρονικών έχει πραγματοποιήσει επιπλέον επενδύσεις στο εργοστάσιο τσιπ μνήμης flash στο Xi'an της Κίνας, για να επεκτείνει τη χωρητικότητα μνήμης flash.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Samsung Electronics είναι αυτή τη στιγμή ηγέτης της βιομηχανίας στην παγκόσμια αγορά τσιπ μνήμης flash και η Kioxia κατέχει τη δεύτερη θέση. Αφού άφησε τον έλεγχο της Toshiba, η εταιρεία αρχικά σχεδίαζε να δημοσιευτεί το 2019, αλλά άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα δήλωσαν ότι λόγω των αλλαγών στη ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών και της χαμηλής κερδοφορίας της εταιρείας, η Kioxia έχει παρατείνει τον χρόνο εισαγωγής της από το 2019 έως το 2020.

Τη Δευτέρα, η Toshiba είπε επίσης ότι ο Yoshimitsu Kobayashi, ο πρώην πρόεδρος της Mitsubishi Chemical Holdings, θα παραιτηθεί ως πρόεδρος της Toshiba. Αυτό το άτομο διετέλεσε πρόεδρος της Toshiba τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Toshiba είχε σκάνδαλο λογιστικής απάτης. Η Toshiba ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να βελτιώσει την εσωτερική εταιρική διακυβέρνηση της Toshiba.

Μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 31 Ιουλίου, ο Osamu Nagayama, επίτιμος πρόεδρος της "Ιαπωνικής Chugai Pharmaceutical Company", θα υπηρετήσει ως πρόεδρος της Toshiba.

Η Toshiba ήταν μια επωνυμία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας γνώσης σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια, ο επιχειρησιακός πίνακας της Toshiba υπέστη τεράστιες αλλαγές και η εταιρεία ουσιαστικά αποσύρθηκε εντελώς από την αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Προηγουμένως, η Toshiba μετέφερε την επιχείρηση φορητών υπολογιστών στον Όμιλο Foxconn και μετέφερε ορισμένες επιχειρήσεις οικιακών συσκευών μαζί με δικαιώματα χρήσης επωνυμίας σε ορισμένες εταιρείες οικιακών συσκευών στην Κίνα. Για παράδειγμα, η Midea στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ αγόρασε την επιχείρηση λευκών ειδών της Toshiba.