Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ημιαγωγών, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ζητά βοήθεια από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της FT, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σοβαρής έλλειψης ημιαγωγών. Η έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να παραλύσει τη γερμανική παραγωγή.

Στο τέλος του περασμένου έτους, η παγκόσμια ζήτηση αυτοκινήτου ανέκαμψε πέραν αυτού, οδηγώντας σε ξαφνική αύξηση της ζήτησης για βασικά τσιπ και οι κατασκευαστές ημιαγωγών δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία ενόψει της έντονης ζήτησης για καταναλωτικά ηλεκτρονικά.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει ότι η κρατική παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει τους προμηθευτές αυτοκινήτων να αυξήσουν την προτεραιότητά τους στην αλυσίδα εφοδιασμού τσιπ, ειδικά στην Ασία. Ωστόσο, οι εμπιστευτικοί της βιομηχανίας δήλωσαν ότι η τρέχουσα προτεραιότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν είναι υψηλή και οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Samsung και η Huawei κατέχουν προτεραιότητα. Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναγκάστηκε να αφήσει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους να κάνουν διακοπές. Η Volkswagen δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά τουλάχιστον 100.000 οχήματα τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Η Daimler έπρεπε επίσης να μειώσει την παραγωγή και η Ford έκλεισε το εργοστάσιό της στο Saar Louis μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το γερμανικό λόμπι αυτοκινητοβιομηχανίας VDA δήλωσε σε μια δήλωση ότι ο κόσμος βελτιώνει έντονα την προσφορά ημιαγωγών στην αυτοκινητοβιομηχανία και ο οργανισμός βρίσκεται σε επαφή με τη γερμανική κυβέρνηση.

Η κίνηση της VDA πραγματοποιήθηκε αφού οι Αμερικανοί ομόλογοι της ζήτησαν βοήθεια από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Από την άλλη πλευρά, η Ιαπωνική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων συζήτησε επίσης με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Το γερμανικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τη μορφή και διατηρεί επαφή με εταιρείες που επηρεάζονται περισσότερο. Μεσοπρόθεσμα, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο να επεκταθεί η παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το Γερμανικό Υπουργείο Εμπορίου χρηματοδοτεί 18 εταιρείες για την κατασκευή εργοστασίων τσιπ στη Γερμανία.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η συμφόρηση της προσφοράς ημιαγωγών μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και θα χρειαστούν 3 έως 6 μήνες για την αύξηση της παραγωγής. Σύμφωνα με μια έκθεση του Frank Beer, αναλυτή επενδύσεων στην LBBW Bank, η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων θα μειωθεί έως και 2,2 εκατομμύρια οχήματα φέτος.

Άτομα που γνωρίζουν το θέμα αποκάλυψαν ότι εάν δεν υπήρχε έλλειψη προσφοράς ημιαγωγών, η Volkswagen θα είχε προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους για να καλύψει τη ζήτηση, αλλά η Volkswagen δήλωσε ότι αναμένει να αντισταθμίσει την απώλεια παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του έτους.