Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης: Η προσφορά του ηγέτη της MLCC Yageo αυξήθηκε κατά 30%, το κέρδος της βιομηχανίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά

Σύμφωνα με την έκθεση "Ημερήσια Οικονομική" της Ταϊβάν, οι δύο βασικές παραγωγικές βάσεις της Ταϊβάν, η Suzhou και η Dongguan, τα κορυφαία παθητικά έθνη, συνέχισαν τις εργασίες τους στις 10 Φεβρουαρίου.

Την ημέρα της επανάληψης της εργασίας, η αλυσίδα της βιομηχανίας ανέφερε ότι η Yageo σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές των αντιστάσεων και πυκνωτών για πωλητές καναλιών και πελάτες EMS. Το πρώτο κύμα των μέσων αυξήσεων ήταν περίπου 30% και οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν μόλις την 1η Μαρτίου. Ο λόγος για την προσαρμογή των τιμών είναι ότι το επίπεδο των αποθεμάτων είναι πολύ χαμηλό και ο ρυθμός καλλιέργειας δεν είναι πλήρης.

Μετά την επανέναρξη της παραγωγής στα εργοστάσια Suzhou και Dongguan, η Yageo εργάζεται σκληρά για να αυξήσει την αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας για να καλύψει τη ζήτηση. Η Yageo είπε ότι τα εργοστάσια Suzhou και Dongguan είχαν τη δυνατότητα να επαναλάβουν τις εργασίες σταδιακά στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά επειδή η τοπική κυβέρνηση εφαρμόζει επί του παρόντος κλειστή διαχείριση και αυστηρό έλεγχο ροής, η διαδικασία πρόσληψης είναι πολύ δύσκολη και θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της. Όσον αφορά την τιμή, καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά.

Η βιομηχανία επεσήμανε ότι από το τέλος του περασμένου έτους, οι ημέρες απογραφής του Yageo έχουν πέσει σε περίπου 50 ημέρες. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, το επίπεδο απογραφής μειώθηκε κατά περισσότερο από το ήμισυ. Τώρα, ο ρυθμός αξιοποίησης της παραγωγικής ικανότητας δεν είναι εύκολο να τραβηχτεί, και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Οι ημέρες απογραφής μπορεί να φθάσουν στο επίπεδο της προειδοποιητικής στάθμης ύδατος για 45 ημέρες και κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι τιμές των παθητικών εξαρτημάτων του δεύτερου τριμήνου εξακολουθούν να είναι διογκωμένες.

Προηγουμένως, σύμφωνα με το Jiwei.com, οι εμπλεκόμενοι κλάδοι εξέτασαν τη σχετική αλυσίδα εφοδιασμού και διαπίστωσαν ότι το τρέχον επίπεδο απογραφής των πωλητών καναλιών, των ηλεκτρονικών εργοστασίων εξυπηρέτησης χυτηρίων (EMS) και των κατασκευαστών είναι χαμηλό. Αναμένεται ότι η αναπλήρωση του αποθέματος θα συνεχιστεί μέχρι το δεύτερο έτος αυτού του έτους Τρίμηνο. Επιπλέον, τα smartphones 5G έχουν ισχυρή δύναμη έλξης και αναμένεται ότι η τιμή των MLCC γενικής χρήσης θα αυξηθεί κατά 30-50% φέτος.