Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η TSMC ανταποκρίνεται στην "παραγωγή στρατιωτικών τσιπ στις Ηνωμένες Πολιτείες": δεν υπάρχουν ακόμη ρυθμίσεις

Ο παγκόσμιος ηγέτης της χυτηρίου τσιπ TSMC φαίνεται να έχει λάβει πρόσφατα μια "ταχεία διαδικασία" από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πηγές της Nihon Keizai Shimbun στις 15 Ιανουαρίου, οι αμερικανικές αρχές ενισχύουν την πίεση προς την TSMC για να ζητήσει από την τελευταία να λάβει απόφαση πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ και εάν μπορεί να δημιουργήσει εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και να παράγει στρατιωτικές μάρκες οι Ηνωμένες Πολιτείες. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TSMC είναι επί του παρόντος υπεύθυνη για την κατασκευή μαρκών για τους μαχητές των ΗΠΑ F-35, αλλά η σύνδεση παραγωγής είναι συγκεντρωμένη στο νησί της Ταϊβάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν τώρα από την TSMC να φέρει τη γραμμή παραγωγής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο λόγος εξακολουθεί να βασίζεται σε σκέψεις "προοπτικής εθνικής ασφάλειας". Η TSMC απάντησε ότι δεν αποκλείει ένα νέο εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν υπάρχει παρόμοια ρύθμιση.


"Nihon Keizai Shimbun" αποκάλυψε ότι πριν από τις 11 Ιανουαρίου εκλογές ηγέτη της Ταϊβάν, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν επικοινωνήσει με την TSMC αρκετές φορές. Στα τέλη του 2019, ο Ian Steff, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, πραγματοποίησε μια συνομιλία κλειστών θυρών με τον ιδρυτή της TSMC Zhang Zhongmou και τον πρόεδρο Liu Deyin κατά την «επίσκεψή του στην Ταϊβάν».

Μια πηγή στην Ταϊβάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν τώρα από την TSMC να δημιουργήσει εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παράγει στρατιωτικές μάρκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Αυτό βασίζεται σε λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν (Αμερικανοί) δεν προτίθενται να συμβιβαστούν." Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ελπίζει ότι η TSMC θα λάβει απόφαση πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ και επισημαίνει ότι αυτό το αίτημα από την πλευρά των ΗΠΑ είναι "επείγον".

Προς το παρόν, η Xilinx, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ (FPGA) παγκοσμίως, η TSMC παράγει επί του παρόντος στρατιωτικές μάρκες για τον αμερικανικό μαχητή F-35. Ωστόσο, η διαδικασία παραγωγής συγκεντρώνεται στην Ταϊβάν και το τελικό προϊόν εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα, η TSMC, η οποία σήμερα είναι η μόνη θυγατρική στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι υπεύθυνη για παραγωγή ομπρελών οκτώ ιντσών και δεν περιλαμβάνει στρατιωτικές μάρκες.



F-35 μαχητής

Από αυτή την άποψη, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ φαίνεται επίσης να έχει απόψεις. Το Πεντάγωνο κάλεσε τους πελάτες του TSMC πολλές φορές πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στις στενές σχέσεις της Ταϊβάν και τις διασυνοριακές σχέσεις, συνιστάται να μην τοποθετείται χυτήριο τσιπ στην Ταϊβάν, υπονοώντας ότι "μην βάζετε αυγά σε καλάθι".

Όσον αφορά την "επείγουσα κλήση" των ΗΠΑ, η TSMC απάντησε: "Δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επί του παρόντος δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο".

Η TSMC έχει σήμερα ένα απόλυτο πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά χυτηρίων χυτοσιδήρου-το μερίδιο αγοράς της έχει φτάσει περίπου το 50%. Επιπλέον, οι χονδρικές κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των εσόδων της TSMC. η αγορά της Βορείου Αμερικής συνεισφέρει περίπου το 60% των εσόδων της TSMC. Σήμερα, η TSMC ανακοίνωσε επίσης το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού αποτελέσματος του 2019. Το τρίμηνο, τα έσοδα της TSMC ανήλθαν σε 10,39 δισ. Δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 10,6% σε ετήσια βάση. Το μικτό περιθώριο της TSMC ήταν 50,2% και το καθαρό κέρδος ήταν 36,6%.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η SMIC πρόσφατα απομακρύνθηκε από την TSMC και κέρδισε μια εντολή 14nm από την Huawei Hisilicon. Η διαδικασία 14nm δεν είναι η κύρια αγελάδα μετρητών της TSMC. Η οικονομική έκθεση της εταιρείας δείχνει ότι η διαδικασία των 7nm αντιπροσώπευε το 35% των συνολικών εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Ωστόσο, από την πλευρά της αγοράς, η είδηση ​​ότι η TSMC "πηγαίνει να παράγει στρατιωτικές μάρκες στις Ηνωμένες Πολιτείες" αντισταθμίστηκε από αρνητικές ειδήσεις ότι "η αμερικανική πλευρά έχει καταστείλει την Huawei περαιτέρω". Στις 15 Ιανουαρίου, το Reuters ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκτείνουν την αποτελεσματικότητα του ελέγχου "κατάλογο οντοτήτων" και θα μειώσουν από 25% σε 10% τα ελάχιστα πρότυπα του "τεχνικού περιεχομένου των ΗΠΑ" που περιλαμβάνονται σε εταιρείες τρίτων. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, αναμένεται ότι περισσότερες εταιρείες με επιχειρηματική σχέση με την Huawei θα επηρεαστούν από τον έλεγχο της "κατάστασης οντοτήτων". Και η TSMC δεν έχει παραβιάσει την "κόκκινη γραμμή 25%" πριν και συνεχίζει να προμηθεύει την Huawei.

Επηρεασμένος από αυτό, οι μετοχές της TSMC στις ΗΠΑ υποχώρησαν 3,2% στις 15.