Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Να σταματήσει η "λίστα οντοτήτων"; Trump: Μετά την προβολή στη μαύρη λίστα, αποφασίστε

Το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Trump συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Trump για την "λίστα οντοτήτων".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα σταματήσει τη μαύρη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον κινεζικών εταιρειών που φαίνεται ότι επεκτείνονται στο εγγύς μέλλον, ο Trump δήλωσε: "Θα εξετάσουμε τη μαύρη λίστα και θα καθορίσουμε ποιες εταιρείες θα βρίσκονται στον κατάλογο αυτό. "

Ταυτόχρονα, όταν ρωτήθηκε αν θα καλωσορίσει τις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Trump δήλωσε: "Χαιρετίζουμε απολύτως, κάνουμε πολλές επιχειρήσεις με κινεζικές εταιρείες". Αλλά είπε επίσης ότι οι παράγοντες ασφάλειας πρέπει να ληφθούν υπόψη για ορισμένες εταιρείες.

Ωστόσο, ο "παράγοντας ασφάλειας" στο στόμα του Trump έχει επίσης προκαλέσει πολλές κινεζικές εταιρείες να υποστούν ασαφείς κυρώσεις.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριλάμβαναν την Κίνα Huawei και τις 68 συνδεδεμένες εταιρείες της στη μαύρη λίστα των ελέγχων. Τον Ιούνιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαρίθμησαν τέσσερις άλλες κινεζικές εταιρείες και ένα κινεζικό ερευνητικό ίδρυμα για την ίδια παράλογη ανησυχία της «εθνικής ασφάλειας». Στις 7 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έθεσε εκ νέου 28 κινεζικές οντότητες (συμπεριλαμβανομένων 8 τεχνολογιών). Εταιρείες) περιλαμβάνονται στον κατάλογο οντότητας ελέγχου των εξαγωγών για κυρώσεις.

Παρόλο που το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εμπορίου εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους σ 'αυτό το θέμα, αν οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν αυτές τις κινεζικές εταιρείες από τη μαύρη λίστα θα συζητηθούν ή η μαύρη λίστα μπορεί να συνεχίσει να «επεκτείνεται».