Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Σημαντικά βελτιωμένη απόδοση AI, η Arm εκδίδει τον τελευταίο επεξεργαστή Cortex-M και NPU

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Arm παρουσίασε τη Δευτέρα τον τελευταίο επεξεργαστή Cortex-M (M55) και τη μικροσκοπική μονάδα νευρικής επεξεργασίας Arm Ethos-U55 (NPU).

Όπως και η προηγούμενη γενιά, ο νέος Cortex-M55 είναι ενσωματωμένος επεξεργαστής Arm. Μέχρι σήμερα, οι συνεργάτες της Arm έχουν παραγάγει πάνω από 50 δισεκατομμύρια μάρκες βάσει σχεδίων Cortex-M. Οι νέοι επεξεργαστές είναι πιο ισχυροί και πιο αποδοτικοί στην κατανάλωση ενέργειας, αλλά η κύρια έμφαση του Arm είναι στις δυνατότητες εκμάθησης μηχανών του τσιπ. Εννοείται ότι ο M55 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που βασίζεται στην τεχνολογία Arm Helium για επιταχυνόμενους υπολογισμούς φορέα και τρέχει μοντέλα ML 15 φορές ταχύτερα από την προηγούμενη γενιά.

Στο παρελθόν, τέτοιες μάρκες συχνά δεν είχαν αρκετή υπολογιστική ισχύ για να εκτελούν αποτελεσματικά λειτουργίες μηχανικής μάθησης. Αντ 'αυτού, τα περισσότερα από αυτά τα καθήκοντα πρέπει να ολοκληρωθούν σε τσιπ υψηλής ισχύος, όπως η σειρά Arm's Cortex-A, η οποία μεταφέρεται από τα περισσότερα smartphones στον κόσμο.

Το Arm Ethos-U55 NPU έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την εκμάθηση μηχανών, ενώ ο σχεδιασμός U55 θα είναι πιο εξορθολογισμένος και θα λειτουργεί μόνο με νεότερους επεξεργαστές Cortex-M όπως M55, M33, M7 και M4. Arm δήλωσε ότι με τη λειτουργία αυτών των δύο τσιπ σε συνδυασμό, η εργασία εκμάθησης μηχανής μπορεί να τρέξει 480 φορές πιο γρήγορα από το τσιπ Cortex M που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή αναφοράς. (Η πρώτη δεκαπενταπλή αύξηση της ταχύτητας προέρχεται από το M55 και ο συνδυασμός με το Ethos-U55 φέρνει μια πρόσθετη αύξηση 32 φορές). Η χρήση αυτών των δύο τσιπ ταυτόχρονα μπορεί επίσης να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση κατά 25 φορές, σημαντικό για πολλούς εξοπλισμούς που τροφοδοτούνται από μπαταρίες είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Dipti Vachani, ανώτερος αντιπρόεδρος της Arm και γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας και της IoT, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει σε συσκευές σχετικά χαμηλής ισχύος και όχι να χρειάζεται να διατηρείται η συνεχής επικοινωνία με κέντρα δεδομένων που βασίζονται σε cloud, είναι κρίσιμη για την ασφάλεια των δεδομένων και την ιδιωτικότητα. σπουδαίος. Επί του παρόντος, τα περισσότερα φορτία του AI εκτελούνται σε αυτά τα κέντρα δεδομένων.

Επίσης, είπε ότι η δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης να δουλεύει σε μη συνδεδεμένες συσκευές σχετικά χαμηλής ισχύος είναι κρίσιμη για την κατασκευή συνδεόμενων αυτοκινήτων, επιτρέποντας την αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων και την εισαγωγή μηχανικής μάθησης σε ιατρικές συσκευές.

Arm δήλωσε ότι το ίδιο το M55 θα είναι σε θέση να αναλάβει καθήκοντα εκμάθησης μηχανών που κυμαίνονται από πολύ απλή ανίχνευση κραδασμών (ακόμα και την προηγούμενη γενιά Cortex-M) για να στοχεύσει την ανίχνευση στις εικόνες. Όταν συνδυάζεται με το Ethos U55, μπορεί να εκτελέσει εργασίες υψηλότερου επιπέδου, όπως ανίχνευση συγκεκριμένων χειρονομιών, καθορισμός του εάν τα δακτυλικά σας αποτυπώματα ή οι δυνατότητες προσώπου ταιριάζουν με τα βιομετρικά στοιχεία που έχουν ήδη αποθηκευτεί στη συσκευή ή ακόμα και με την αναγνώριση φωνής. Εντούτοις, τα πιο εκτεταμένα υπολογιστικά καθήκοντα, όπως η ταξινόμηση μιας ευρείας γκάμας αντικειμένων ή η αναγνώριση προσώπων από βίντεο σε πραγματικό χρόνο, απαιτούν ακόμα πιο απαιτητικές και δαπανηρές μάρκες.