Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Το Sharp παρουσιάζει 3 μονοκρυσταλλικές μονάδες μισής κοπής

Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών Sharp Corporation έχει ξεκινήσει μια σειρά μονοκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών μονάδων PERC βασισμένων στην τεχνολογία ημι-κοπής κυψελών. Υπάρχουν τρεις ενότητες αυτής της σειράς, οι οποίες χρησιμοποιούν πέντε μονάδες γραμμής πλέγματος, οι οποίες είναι 330W, 385W και 395W αντίστοιχα. Η Sharp ισχυρίζεται ότι σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές, ο ρυθμός παραγωγής των ημι-τσιπ μονάδων της Sharp έχει αυξηθεί κατά 3%.

Μεταξύ αυτών των τριών εξαρτημάτων, η μικρότερη ισχύς είναι 330 W, η οποία χρησιμοποιεί 120 μπαταρίες, η απόδοση μετατροπής της μπαταρίας είναι 19,5% και η όλη μονάδα είναι 19,5 kg, η οποία είναι κατάλληλη για σενάρια βιομηχανικής και εμπορικής εφαρμογής. Τα άλλα δύο αποτελούνται από 144 κελιά, τα οποία είναι πιο κατάλληλα για μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκούς σταθμούς οροφής ή εδάφους.

Σύμφωνα με τη Sharp, σε σύγκριση με τα τυποποιημένα εξαρτήματα, τα ημι-κομμένα εξαρτήματα έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα καυτών σημείων και βελτιώνει την αξιοπιστία και την ασφάλεια των εξαρτημάτων. Όσον αφορά την απόφραξη σκιάς, λόγω της μοναδικής σχεδίασης, έχει καλύτερη απόδοση κατά της απόφραξης από τα συμβατικά εξαρτήματα. "Ακόμη και αν το πάνω μισό της μονάδας καλύπτεται από σκιές, η άλλη μπαταρία της μονάδας ημι-κοπής μπορεί ακόμα να παράγει το 50% της ισχύος."

Όσον αφορά την πρόσφατη πυρκαγιά της τεχνολογίας μπαταριών ετερόπλευρης σύνδεσης, σύμφωνα με την πιστοποίηση του Ιαπωνικού Εργαστηρίου Ηλεκτρικής Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, η Sharp χρησιμοποίησε τεχνολογία ετερόκλησης και οπίσθιας επαφής το 2018 για να κάνει τη μπαταρία να σπάσει με απόδοση μετατροπής 25,09%.