Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου της Samsung ήταν περίπου 55,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με κέρδη χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg στις 8 Ιανουαρίου, λόγω μιας σειράς παραγόντων όπως οι πωλήσεις smartphone και οι χαμηλές τιμές των chip μνήμης, το κέρδος της Samsung Electronics το τέταρτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο από τους αναλυτές.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Samsung που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι κατά τους τρεις μήνες που έληξαν τον Δεκέμβριο, τα λειτουργικά έσοδα ήταν 9 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και η μέση προσδοκία των αναλυτών ήταν 9,52 τρισεκατομμύρια γουόν. Οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο ήταν 61 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 55,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η εταιρεία δεν παρείχε καθαρό εισόδημα και συγκεκριμένες λειτουργικές υπηρεσίες. Η εταιρεία αναμένει να δημοσιεύσει την τελική ετήσια οικονομική της έκθεση 2020 το αργότερο αυτό το μήνα.

Προς το παρόν, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για κινητά τηλέφωνα 5G μεταξύ Apple και Samsung έχει εισέλθει σε έντονο στάδιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Strategy Analytics, η Samsung πούλησε 41 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα 5G τον τελευταίο χρόνο, υστερώντας τα 52 εκατομμύρια της Apple και τα 80 εκατομμύρια της Huawei. Τα περισσότερα από τα δύο πωλούνται στην Κίνα.

Η Samsung σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή εκδήλωση στις 14 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει την επόμενη σειρά κινητής τηλεφωνίας της, το Galaxy S21, νωρίτερα από το συνηθισμένο ετήσιο πρόγραμμα. Ανταγωνιστές όπως η Xiaomi, η Oppo και η Vivo αναπτύσσονται ενεργά για να καλύψουν το κενό που μπορεί να αφήσει η Huawei στη διεθνή αγορά.

Η CW Chung, επικεφαλής της ασιατικής τεχνολογίας της Nomura Financial Investment, δήλωσε ότι παράγοντες όπως η επιβράδυνση της ζήτησης διακομιστή, η πτώση των τιμών chip μνήμης και η ανατίμηση του κορεάτικου κέρδους έναντι του δολαρίου ΗΠΑ επηρέασαν τα κέρδη της Samsung το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού 2020. Chung είπε πριν από την κυκλοφορία της οικονομικής έκθεσης: "Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και μνήμης της εταιρείας θα αρχίσει να ανακάμπτει από το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η αγορά μνήμης έχει μια σαφή ανοδική τάση και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2021."