Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Το SEMI: η περιοχή αποστολής πλακιδίων πυριτίου μειώνεται κατά 7% το 2019, τα έσοδα σταθεροποιούνται σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με την έκθεση DIGITIMES, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Βιομηχανιών Ημιαγωγών (SEMI), η παγκόσμια περιοχή αποστολής πλακιδίων πυριτίου το 2019 έπεσε από το υψηλότερο σημείο, μειωμένη κατά 7% από έτος σε έτος, αλλά τα συνολικά έσοδα παραμένουν πάνω από 11 δισεκατομμύρια Δολλάρια Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα μέσα του περασμένου έτους, η SEMI εξέδωσε μια έκθεση που ανέφερε ότι λόγω της πίεσης της προσαρμογής αποθεμάτων στη βιομηχανία ημιαγωγών, η βιομηχανική αγορά είναι κρύα, και οι πλαστικές ύλες από πυρίτιο δεν λειτουργούν καλά. Αναμένεται ότι η περιοχή των αποστολών δίσκων πυριτίου το 2019 θα μειωθεί από το ιστορικό υψηλό το 2018. 6,3%. Επί του παρόντος, φαίνεται ότι η πραγματική συνολική περιοχή αποστολής πλακιδίων πυριτίου το 2019 εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες πριν από μισό χρόνο.

Συγκεκριμένα, το 2018, η παγκόσμια περιοχή αποστολής πλακιδίων πυριτίου έφθασε τα 12,732 δισ. Τετραγωνικά ίντσες, ένα ρεκόρ υψηλό, αλλά ο αριθμός αυτός έπεσε στα 11,81 δισ. Τετραγωνικά ίντσες το 2019. Τα έσοδα από πλαστικές ύλες από ημιαγωγό πυριτίου επίσης υποχώρησαν από 11,38 δισ. Δολάρια ΗΠΑ το 2018 11.15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, μια μείωση περίπου 2% σε ετήσια βάση, και η απόδοση ήταν σχετικά σταθερή.

Από την άποψη αυτή, ο Neil Weaver, αντιπρόεδρος της SEMI SMG, ανέλυσε ότι η μείωση των συνολικών αποστολών πυριτίου ημιαγωγών το 2019 οφείλεται στην αδύναμη αγορά μνήμης και τις προσαρμογές αποθεμάτων. Παρά τη μείωση της παραγωγής, τα έσοδα παραμένουν ανθεκτικά. Σύμφωνα με την ανάλυση SEMI, η παραγωγή πλακιδίων πυριτίου θα ανακτήσει τη δυναμική της ανάπτυξης φέτος και θα ξαναγράψει το ρεκόρ το 2022.