Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Έρευνα και ανάπτυξη: Οι τιμές των DRAM αναμένεται να ανακάμψουν το επόμενο έτος και ο όγκος των επενδύσεων της ηπειρωτικής χώρας υπολογίζεται σε λιγότερο από 3% παγκοσμίως.

Η DRAMeXchange ανέφερε ότι η τιμή της σύμβασης DRAM τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ήταν ίδια με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή του DDR4 8GB ήταν στα 25,5 δολάρια. Αν και η τιμή της σύμβασης του Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει αμετάβλητη. Αναμένοντας το 2020, λόγω του προσανατολισμού με γνώμονα το κέρδος των τριών μεγάλων κατασκευαστών DRAM, η εκτίμηση των κεφαλαιουχικών δαπανών θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 10% σε σύγκριση με το τρέχον έτος. Η ετήσια αύξηση της παραγωγής το επόμενο έτος είναι επίσης το χαμηλότερο κατά τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο 12,5%, θέτοντας ένα συγκεκριμένο θεμέλιο για την ανάκαμψη των τιμών.

Από την πλευρά της αγοράς, με την έγκριση της ιαπωνικής κυβέρνησης για εξαγωγή βασικών πρώτων υλών από ημιαγωγούς, το ζήτημα του εμπορίου μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας ξεκίνησε τον Ιούλιο, αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι πελάτες OEM επηρεάστηκαν από αβέβαιους παράγοντες και αναμενόμενους ψυχολογικούς παράγοντες, τα αποθέματα των αποθεμάτων να αυξηθούν. Η στάθμη του αποθέματος νερού σταδιακά μειώθηκε, κινούμενη προς τα κανονικά επίπεδα ύδατος.

Επιπλέον, η τρίτη σεζόν συμπίπτει με την παραδοσιακή εποχή αιχμής και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να επιβάλλουν τιμολόγια σε ηλεκτρονικά προϊόντα που εξάγονται σε μερικές ηπείρους στις αρχές Δεκεμβρίου, η οποία έχει επίσης ένα επερχόμενο φαινόμενο αποστολής. Η ζήτηση είναι ισχυρότερη από την αναμενόμενη, πράγμα που επιτρέπει στους κατασκευαστές DRAM να διαπραγματεύονται τις τιμές. Η στάση ήταν σταθερότερη και η συνολική τιμή του τρίτου τριμήνου ανέτρεψε την αρχική πτώση και κατέστρεψε.

Ο Jibang ανέλυσε περαιτέρω ότι το σχέδιο επέκτασης των τριών μεγάλων πρωτότυπων εργοστασίων DRAM έχει γίνει συντηρητικό. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο της Pyeongtaek II της Samsung βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά δεν θα εισέλθει στην εμπορική μεταφορά μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και ο νεοσυσταθείς εξοπλισμός υποστηρίζει μόνο τη μετάβαση στη μελλοντική νανο-διεργασία 1Z, να είναι περίπου το ίδιο με αυτό το έτος.

Το τελευταίο εργοστάσιο M16 της Hynix θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η ταχύτερη αύξηση της παραγωγικής ικανότητας θα είναι μέχρι το 2021, και το παλιό εργοστάσιο M10 θα μετατραπεί σταδιακά σε ΚΑΕ. Εκτιμάται ότι ο συνολικός όγκος παραγωγής DRAM δεν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί το επόμενο έτος.

Το εργοστάσιο κατασκευής F που προστέθηκε από τη Micron φέτος στο εργοστάσιο της Hiroshima θα υποστηρίξει και τη μεταφορά στη νανο-διαδικασία 1Z. Η συνολική δυναμικότητα του εργοστασίου της Χιροσίμα δεν έχει αυξηθεί. Το νέο εργοστάσιο Α3 που κατασκευάζεται από την Micron Storage στην Ταϊβάν θα υποστηρίξει επίσης τη διαδικασία 1Znm στο αρχικό στάδιο και θα αυξήσει την παραγωγή βραχυπρόθεσμα. Η ευκαιρία δεν είναι μεγάλη, όμως, Jibang πιστεύει ότι η βάση των φυτών Α3 δεν είναι μικρή, και εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα νέων δυνατοτήτων στο μέλλον.

Όσον αφορά τα εργοστάσια παραγωγής γης, υπάρχουν σήμερα δύο βάσεις παραγωγής DRAM. Το μεγαλύτερο Hefei Changxin έχει τεθεί σε παραγωγή. Τα αρχικά προϊόντα είναι κυρίως DDR4 8Gb. Κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, θα υπάρχουν προϊόντα LPDDR4 8Gb, τα οποία θα συνεχίσουν να εξελίσσονται σε μαζική παραγωγή, αλλά αναμένεται να φθάσουν. Το 2021, η παραγωγική ικανότητα θα έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 100.000 ή και περισσότερο του πλήρους φορτίου.

Παρόλο που ο Fujian Jinhua επηρεάστηκε από την απαγόρευση των ΗΠΑ, ο αμερικανικός εξοπλισμός δεν μπορούσε να διατηρηθεί από μηχανικούς στο εργοστάσιο, αλλά οι εσωτερικοί χώροι προσπάθησαν να προσαρμόσουν τις παραμέτρους στη δική τους βελτιστοποίηση. Αναμένεται ότι η ταινία θα είναι μέσα σε 10.000 μονάδες το επόμενο έτος.

Συνολικά, η Jibang εκτιμά ότι το 2020 ο όγκος των επενδύσεων DRAM της ηπειρωτικής χώρας θα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 3% των συνολικών επενδύσεων και τα ανεξάρτητα αποτελέσματα παραγωγής θα παραμείνουν περιορισμένα. Στο μέλλον, η βιομηχανία μνημείων της ηπειρωτικής χώρας πρέπει ακόμη να ξεπεράσει τις προκλήσεις της απόδοσης, της κατασκευής μηχανημάτων και της ΠΕ και θα πρέπει να συνεχίσει να τηρείται ο ακριβής χρονικός ορίζοντας των επιπτώσεων στη συνολική προσφορά της βιομηχανίας DRAM.