Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η δυνατότητα εμπορευματοποίησης QLED; Η φύση θέτει σημαντικά αποτελέσματα της Samsung

Σύμφωνα με την Κορέα Central Daily News, το βρετανικό περιοδικό "Φύση" δημοσίευσε τα πρωτοποριακά ερευνητικά αποτελέσματα των Dr. Eunjoo Jang και Dr. Yu-Ho Won του Samsung Electronics Comprehensive Technology Institute. Η Samsung υποστηρίζει ότι έχει επαληθεύσει τη δυνατότητα εμπορικής διάθεσης του αυτοφωτισμού QLED.

Το QLED (δίοδος εκπομπής φωτός κβαντικών σημείων) είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί κβαντικές κουκκίδες 2-10 νανομέτρων σε συσκευές που εκπέμπουν αυτόματα. Σε αντίθεση με τα OLED που χρησιμοποιούν οργανικά υλικά, τα QLEDs δεν έχουν τα εγγενή ελαττώματα της καύσης της οθόνης, έτσι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα αντικαταστήσουν πλήρως OLEDs στο μέλλον.

Η έρευνα αυτή της Samsung Electronics βελτίωσε την απόδοση φωτισμού σε 21,4% και η διάρκεια ζωής της διόδου αυξήθηκε σε 1 εκατομμύριο ώρες, το υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο.

Προς το παρόν, η τηλεόραση QLED που παράγει η Samsung είναι μια τηλεόραση υγρών κρυστάλλων με μια ταινία οπίσθιου φωτισμού QD. Για τη μαζική παραγωγή μιας οθόνης QLED, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί περαιτέρω η απόδοση φωτεινότητας και η διάρκεια ζωής των κβαντικών σημείων.