Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η LG ανακοίνωσε ότι το υδροφθόριο που χρησιμοποιήθηκε στην ομάδα αντικαταστάθηκε με επιτυχία από εγχώρια προϊόντα και δεν θα χρησιμοποιήσει τις ιαπωνικές εισαγωγές στο μέλλον.

Μετά την εμπορική διαμάχη μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την εξαγωγή τριών σημαντικών υλικών από ημιαγωγούς και οθόνη στην Νότια Κορέα από τις αρχές Ιουλίου του 2019, αναγκάζοντας τις κορεατικές εταιρείες να ξεκινήσουν μια ανεξάρτητη πορεία. Σύμφωνα με την έκθεση "Korean Daily" της Νότιας Κορέας, η εταιρεία κατασκευής πάνελ της Νότιας Κορέας LG επιβεβαίωσε ότι το εργοστάσιο πάνελ της ολοκλήρωσε τη χρήση εγχώριων υλικών υδροφθορίου για να αντικαταστήσει τις ιαπωνικές εισαγωγές. Προς το παρόν, ο εγχώριος αυτο-κατασκευασμένος ρυθμός υδροφθορίου φτάνει το 100%.

Στην πραγματικότητα, το υψηλής καθαρότητας βιομηχανικό βαθμό υδροφθόριο είναι μια ειδική χημική ουσία. Χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση περιττών χημικών ουσιών σε φούρνους χημικής απόθεσης ατμών σε διαδικασίες κατασκευής ημιαγωγών. Είναι μια πολύ σημαντική πρώτη ύλη στην παραγωγή ημιαγωγών. Έχει υψηλό ποσοστό του μεριδίου αγοράς στον τομέα αυτό. Ωστόσο, σε σύγκριση με το υδροφθόριο βιομηχανικής ποιότητας υψηλής καθαρότητας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία κατασκευής ημιαγωγών, η καθαρότητα του υδροφθορίου που χρησιμοποιείται στη διαδικασία χάραξης και καθαρισμού του πίνακα στη βιομηχανία των πάνελ είναι χαμηλή, αν και οι κορεάτες κατασκευαστές πάντα βασίζονταν στις ιαπωνικές εισαγωγές. Ωστόσο, σχετικά δύσκολο να παραχθεί, είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστεί.

Η έκθεση επεσήμανε ότι μόλις η Ιαπωνία εξέδωσε εξαγωγικούς περιορισμούς, το υλικό υδροφθορίου που εξήχθη στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο έπεσε στο μηδέν. Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε την παραγωγή πλακιδίων και πάνελ των εταιρειών Hanxin όπως η Samsung, η SK Hynix και η LG. Αντ 'αυτού, οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν αποθέματα που είναι σε απόθεμα για τρεις έως πέντε μήνες και ασκούν ενεργά εναλλακτικές λύσεις στο εσωτερικό τους. Σήμερα, η LG ανακοίνωσε την επιτυχή οικιακή αντικατάσταση του υδροφθορίου.

Η έκθεση ανέφερε περαιτέρω ότι η προηγούμενη αντικατάσταση της LG ήταν κυρίως αέριο υδροφθόριο και η πιο δύσκολη οικιακή αντικατάσταση υγρού υδροφθορίου ήταν επίσης επιτυχής. Την 14η, η εταιρεία LGD της LG δήλωσε ότι το υγρό υδροφθόριο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής πάνελ έχει αντικατασταθεί εντελώς από τα κορεατικά προϊόντα στο εγγύς μέλλον και τα εισαγόμενα προϊόντα που παράγονται από ιαπωνικές εταιρείες δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον στο μέλλον.

Ωστόσο, σε σύγκριση με την LG, η Samsung και η SK Hynix εργάζονται ενεργά για την αντικατάσταση ιαπωνικών υλικών. Ωστόσο, τα κύρια προϊόντα αυτών των δύο προϊόντων είναι οι δίσκοι ημιαγωγών, οι οποίοι εξαρτώνται περισσότερο από το ιαπωνικό υδροφθόριο και από δύο άλλα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του φωτοευαίσθητου υλικού και της φθοριωμένης πολυϊμίνης. Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθεί η σημερινή παραγωγική ικανότητα και να αντικατασταθεί με τα κορεατικά προϊόντα.