Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Οι περιορισμοί εξαγωγής υλικών ιαπωνικών ημιαγωγών ήταν 8 μήνες, η Νότια Κορέα: προσπαθεί να επιτύχει αυτάρκεια σε υλικά κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Chinanews.com, ο Κορέας Διεθνής Σταθμός Ραδιοτηλεόρασης (KBS) δήλωσε ότι η Ιαπωνία έχει περιορίσει τις εξαγωγές τριών βασικών υλικών ημιαγωγών στη Νότια Κορέα για οκτώ μήνες. Το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ενέργειας δήλωσε στις 17 ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει Η αυτάρκεια εξαρτημάτων και εξοπλισμού θα εξαλείψει εντελώς την έλλειψη προσφοράς που προκαλείται από τους περιορισμούς της Ιαπωνίας στην εξαγωγή τριών υλικών εντός του τρέχοντος έτους.

Τον Ιούλιο του 2019, η ιαπωνική κυβέρνηση περιορίζει την εξαγωγή υλικών ημιαγωγών υψηλής φαινομένης υδρογόνου, φωτοευαίσθητου υλικού και φθοριοπολυιμιδίου στη Νότια Κορέα. Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, η ιαπωνική κυβέρνηση ελαφρώς χαλάρωσε τους περιορισμούς των εξαγωγών φωτοαντιστάσεων στη Νότια Κορέα, αλλά περιορίζει ακόμη την εξαγωγή αυτών των τριών υλικών.

Εννοείται ότι στα τέλη του περασμένου έτους, η ιαπωνική κυβέρνηση ελαφρώς χαλάρωσε και ανακοίνωσε ότι μείωσε εν μέρει τους περιορισμούς στην εξαγωγή φωτοανθεκτικών στη Νότια Κορέα. Οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν λάβει άδεια να παρέχουν στην LG, τη Samsung και τη SK Hynix τρία χρόνια φωτοαντιστάσεως χωρίς να χρειάζεται να λάβουν έγκριση για κάθε αποστολή. Ωστόσο, οι περιορισμοί για το φθοριωμένο πολυϊμίδιο και το υδροφθόριο υψηλής καθαρότητας δεν έχουν χαλαρωθεί.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Ενέργειας δήλωσε ότι η Νότια Κορέα έχει θεσπίσει μια τεχνολογία για τη μαζική παραγωγή υδροφθορίου υψηλής καθαρότητας και εάν η τεχνολογία δεν έχει προβλήματα όσον αφορά την κερδοφορία και τη σταθερή προσφορά, θα μειώσει σημαντικά την εξάρτηση από τα ιαπωνικά εταιρείες.

Για το σκοπό αυτό, η Soulbrain, μια εταιρία χημικών υλικών της Νότιας Κορέας, έχει δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στο Gongju, Chungcheongnam-do και έχει αρχίσει να παράγει διαλύματα υδροφθορικού οξέος. Σύμφωνα με σχετικές πηγές, η παραγωγική ικανότητα της Soulbrain αυξήθηκε σημαντικά και η παραγωγική της ικανότητα θα μπορέσει να καλύψει περίπου το 70 έως 80% της ζήτησης της Νότιας Κορέας.

Η KBS δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in δήλωσε στη συνάντηση ότι οι πολιτικοί αξιωματούχοι εργάστηκαν μαζί για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, μείωσαν την εξάρτηση των τριών υλικών από την Ιαπωνία και είχαν την πεποίθηση ότι η Νότια Κορέα θα επιτύχει αυτάρκεια σε υλικά, εξαρτήματα και εξοπλισμό .