Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλλον; Η Lam Research σχεδιάζει να μεταφέρει κέντρο Ε & Α στη Νότια Κορέα

Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης etnews, η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Lam Research σχεδιάζει να μεταφέρει το κέντρο Ε & Α στη Νότιο Κορέα επειδή η Νότια Κορέα είναι ο ηγέτης στην αγορά μνήμης και η εταιρεία πιστεύει ότι η Νότια Κορέα θα συνεχίσει να ηγείται της μελλοντικής τρίτης γενιάς ημιαγωγών αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Lam Research μεταφέρει το κέντρο Ε & Α στη Νότια Κορέα είναι επειδή θέλει να υποστηρίξει τις Samsung Electronics και SK Hynix ως στενούς ανταγωνιστές.

Η Νότια Κορέα είναι μια σημαντική αγορά για την Lam Research, με το 35% των πωλήσεών της να προέρχονται από τη Νότια Κορέα. Η Samsung Electronics και η SK Hynix είναι επίσης αδιαχώριστες από την Lam Research. Μόνο όταν συνεργάζονται με εταιρείες ημιαγωγών και υλικών όπως η Lam Research, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία για να διατηρήσουν απόσταση από τους άλλους συνομηλίκους και να οδηγήσουν τη μελλοντική αγορά.

Επιπλέον, η διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης των κατασκευαστών ημιαγωγών πρέπει να πραγματοποιηθεί από εταιρίες εξοπλισμού ημιαγωγών. Η Samsung και η Hynix και η Lam Research είναι τα ίδια. Η Intel και η TSMC επισκέπτονται συχνά την έδρα της Lam Research στο Fremont για να ενημερωθούν για τα τελευταία. Εξοπλισμός ημιαγωγών.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος συνεργασίας έχει περιορισμούς. Λόγω της χρονικής διαφοράς και της απόστασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, είναι σχεδόν αδύνατο να διεξάγονται συχνές συζητήσεις. Η Lam Research, η Samsung Electronics και η SK Hynix χρειάζονται πολύ χρόνο και χρήμα. Επιπλέον, επειδή η Lam Research έχει συναλλαγές με πολλές εταιρείες ημιαγωγών, η Samsung και η SK Hynix θα ανησυχούν επίσης ότι οι βασικές πληροφορίες και τεχνολογία θα διαρρεύσουν από άτομα που επισκέπτονται το Κέντρο Ερευνών Lam Research.

Ένας ανώτερος υπάλληλος μιας πολυεθνικής εταιρίας εξοπλισμού ημιαγωγών είπε: "Αν και η Lam Research παρέχει στους πελάτες ένα καθορισμένο χώρο και επιτρέπει μόνο σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία τους, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κρίσιμες πληροφορίες και τεχνολογία μπορεί να διαρρεύσουν".

Η Samsung Electronics έχει κοινό συμφέρον με τις εταιρείες SK Hynix και Lam Research. Ωστόσο, η τελευταία απόφαση της Lam Research έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ανησυχία, διότι η εταιρεία σχεδόν αναγνώρισε ότι η Νότια Κορέα θα αποτελέσει κόμβο για τη βιομηχανία ημιαγωγών αποθήκευσης.

Αλλά η μεταφορά κέντρων Ε & Α από μεγάλες εταιρίες εξοπλισμού ημιαγωγών, όπως η Lam Research, ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους, όπως η προσβολή ή ακόμα και η απώλεια άλλων πελατών (όπως η Intel και η TSMC). Παρά τους κινδύνους αυτούς, η Lam Research πιστεύει ότι η Νότια Κορέα θα οδηγήσει την αγορά ημιαγωγών μνήμης για τουλάχιστον μια δεκαετία και θα μεταφέρει το κέντρο Ε & Α της στη Νότιο Κορέα, το οποίο θα αποφέρει μεγαλύτερη αξία στο μέλλον.

Η Lam Research δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έχει μια τέτοια "ώθηση". Είναι κατανοητό ότι το μεγαλύτερο υλικό εφαρμογών της εταιρίας εξοπλισμού ημιαγωγών στον κόσμο αποφάσισε επίσης να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Νότια Κορέα. Η απόφαση έχει εγκριθεί εσωτερικά και μελετάται πώς και πότε θα εγκατασταθεί το κέντρο Ε & Α.

Η μεταφορά και η κατασκευή του Ερευνητικού και Ερευνητικού Κέντρου Lam Research and Applied Materials θα φέρει οικονομικά οφέλη και ζωτικότητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία ημιαγωγών της Κορέας. Οι δύο εταιρείες θα διεξαγάγουν στο μέλλον έρευνα και ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών στην Κορέα, δημιουργώντας έναν ενάρετο κύκλο για την κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών. Αναφέρεται ότι η Lam Research σχεδιάζει να παράγει βασικά εξαρτήματα για εξοπλισμό ημιαγωγών της Κορέας μέσω του Κέντρου Ε & Α της Κορέας.

Η Etnews πιστεύει ότι με την ίδρυση κέντρων Ε & Α στη Νότιο Κορέα, όπως η Lam Research and Applied Materials, άλλες ξένες επιχειρήσεις που σχετίζονται με ημιαγωγούς ενδέχεται επίσης να συρρέουν στη Νότια Κορέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας κορεατικών εξοπλισμών ημιαγωγών δήλωσε: "Όταν η Lam Research μετακινεί το κέντρο Ε & Α, είναι πολύ πιθανό να προσλάβει απευθείας έμπειρο προσωπικό που εργάστηκε στη Samsung Electronics και άλλες εταιρείες, καθώς και πρόσφατους πτυχιούχους φυσικής και μαθηματικών. Μετά από δύο χρόνια εργασίας στο Lam Research, εάν πηγαίνουν να εργαστούν σε άλλους νέους επιχειρηματικούς τομείς, η κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών θα είναι γεμάτη ζωή ».

Επί του παρόντος, η Lam Research συζήτησε με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας για τη μεταφορά κέντρων έρευνας και ανάπτυξης. Αναμένεται ότι θα υπογραφεί μνημόνιο συμφωνίας με την επαρχία Gyeonggi στο τέλος αυτού του μήνα και ότι το κέντρο Ε & Α θα μεταφερθεί επισήμως.

Οι εταιρείες ημιαγωγών θα πρέπει να έχουν αναπτυχθεί μαζί με τη μορφή ενός συμπλέγματος. Η απόφαση της Lam Research and Applied Materials αντιπροσωπεύει μια σημαντική κρίση στην ανάντη των ημιαγωγών. Πώς θα επηρεαστεί η κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών; Είναι το μέλλον της βιομηχανίας ημιαγωγών πραγματικά κορεατικό; Το Jiwei.com θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις αναφορές.