Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Η δεύτερη γενιά EPYC server chip της AMD απελευθερώνει την απόδοση της επιφάνειας των ισχυρότερων δημιουργούν περισσότερα από 80 παγκόσμια ρεκόρ!

Το Σαν Φρανσίσκο ανέφερε ότι σήμερα, η AMD κυκλοφόρησε επισήμως τον επεξεργαστή διακομιστή δεύτερης γενιάς EPYC με μια "βίαιη αισθητική" στο 100χρονο παλάτι τέχνης στο Σαν Φρανσίσκο. Το προϊόν τσιπ server με κωδικό όνομα "Ρώμη" δεν είναι μόνο ένα τσιπ server X86 7nm. Η παγκόσμια πρεμιέρα, και η πρώτη υπέρβαση της Intel στη διαδικασία, έχει φέρει επανάσταση στην απόδοση, την αρχιτεκτονική και το κόστος.

"Αυτό είναι το ισχυρότερο τσιπ server X86 στον κόσμο, κανείς, έχουμε δημιουργήσει περισσότερα από 80 παγκόσμια ρεκόρ! Θα αναμορφώσουμε τα πρότυπα του σύγχρονου αριθμητικού κέντρου και θα συνεχίσουμε να ξαναγράψουμε τους κανόνες του παιχνιδιού στον τομέα των τσιπ server. Για τη δεύτερη γενιά Long, στη συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος και CEO της AMD Su Zifeng δεν εξέφρασε τη λύπη της για τον έπαινο της.

Το ισχυρότερο τσιπ server X86 στην επιφάνεια

Κατά το έτος πριν από τη διάσκεψη, η δεύτερη γενιά του Xiaolong "Ρώμη" έχει ήδη περάσει δύο προθέρμανση, γεγονός που δείχνει την προσδοκία και την προσοχή της AMD.

Πρώτον, το Νοέμβριο του περασμένου έτους "Horizon Summit", "Ρώμη" έκανε το ντεμπούτο του. Δεύτερον, στο Computer Show της Ταϊπέι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Ρώμη εισήχθη στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Μπορούμε να πούμε ότι εκτός από την τιμή, μερικές βασικές παραμέτρους της Ρώμης δεν είναι αγχωτικές. .

Η διαδικασία, η αρχιτεκτονική και τα πλεονεκτήματα κόστους είναι σημαντικές ετικέτες για τη "Ρώμη". Η AMD όχι μόνο πήρε την πρώτη κυκλοφορία του παγκόσμιου τσιπ server X86 7nm, αλλά οδήγησε επίσης την Intel για πρώτη φορά στη διαδικασία.

Η διαδικασία 7nm προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και επιτυγχάνει σημαντικές βελτιώσεις στην υπολογιστική απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της πυκνότητας 2 τρανζίστορ, 50% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (κάτω από την ίδια απόδοση) και αύξηση της απόδοσης κατά 25% (κάτω από την ίδια κατανάλωση ενέργειας). Στο χώρο του chip server, η βασική ποσότητα, οι επιδόσεις και η κατανάλωση ισχύος θα είναι οι πιο σημαντικοί δείκτες.

Ο Su Zhifeng είπε ότι η "Ρώμη" είναι το πιο ισχυρό τσιπ στο τρέχον τσιπ X86, με περισσότερες από 80 επιδόσεις ρεκόρ, οι οποίες μπορούν να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) κατά 50% υπό διάφορες φόρμες εργασίας.

"Ρώμη" βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική Zen 2. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η AMD στην COMPUTEX, η αρχιτεκτονική Zen 2 για τους καταναλωτές μπορεί να επιτύχει βελτίωση της απόδοσης της IPC κατά 15% σε σύγκριση με την αρχιτεκτονική της προηγούμενης γενιάς. Επιπλέον, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της AMD, ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής Zen3 ολοκληρώθηκε και η αρχιτεκτονική του Zen4 βρίσκεται στο σχεδιασμό.

Σε σύγκριση με την πρώτη γενιά chip chip AMD EPYC "Naples", "Rome" μπορεί να παρέχει 2 φορές απόδοση ανά υποδοχή, έως και 4 φορές την απόδοση των επιδόσεων του κινητού σημείου. Σύμφωνα με την AMD, δεν υπήρξε ποτέ τόσο σημαντική αύξηση στην ιστορία των τσιπ server.

Η "Ρώμη" μια μεμονωμένη CPU μπορεί να έχει έως και 64 φυσικούς πυρήνες (128 λογικούς πυρήνες). Κάθε επεξεργαστής έχει οκτώ μάρκες CPU που κατασκευάζονται σε μια διαδικασία 7nm, με οκτώ φυσικούς πυρήνες ενσωματωμένους σε κάθε Die. Ο πυρήνας 64 είναι σήμερα ο μεγαλύτερος αριθμός τσιπ server (το τελευταίο μάρκα X82 της Xeon της Intel έχει μόνο 56 πυρήνες).

Εννοείται ότι η "Ρώμη" υιοθετεί το επαναστατικό "Chiplet" αρθρωτό σχέδιο. Ενώ διαθέτετε έναν ειδικό υπολογιστικό πυρήνα Die, υπάρχει επίσης ένα ειδικό I / O Die, το οποίο χρησιμοποιεί μια ώριμη τεχνολογία επεξεργασίας 14nm και είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο εισόδου και εξόδου. Είναι κατανοητό ότι το I / O Die χρησιμοποιεί 14nm διαδικασία αντί για 7nm εξαιτίας αυτού. Περιέχει μεγάλο αριθμό αναλογικών κυκλωμάτων, τα οποία δεν είναι προφανή και δαπανηρά εάν χρησιμοποιηθεί η διαδικασία 7nm. Και ο σχεδιασμός πυρήνα αυτών των "8 + 1" η modularity καθιστά επίσης τη δυσκολία στοίβαξης, το κόστος και την αύξηση της απόδοσης.

Το Rome EPYC είναι επίσης η πρώτη CPU κατηγορίας X86 που υποστηρίζει την τεχνολογία PCI-E 4.0, διπλασιάζοντας τον αριθμό των διαύλων εύρους ζώνης, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση του επιταχυντή, με τη νέα κάρτα επιτάχυνσης Radeon Instinct MI60, η οποία υποστηρίζει επίσης PCI-E 4.0 τεχνολογία, μπορεί να φέρει πρωτοφανή απόδοση επιτάχυνσης. Ταυτόχρονα, είτε πρόκειται για την υπάρχουσα γενιά του "Naples", είτε για τη δεύτερη γενιά της "Ρώμης", και η επόμενη γενιά του "Milan", EPYC (霄 龙) θα παραμείνει συμβατή με πλατφόρμα, άψογα.

Κόστος επιδόσεων Hammer Intel;

Η δεύτερη γενιά επεξεργαστή Xiaolong "7002" , συνολικά 19 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 14 μοντέλων διπλού καναλιού και 5 μονοκαναλίων, από τα οποία το μοντέλο ναυαρχίδων αμφίδρομης είναι το Xiaolong 7742, το 64 core core, το 256MB τριών επιπέδων cache, η συχνότητα αναφοράς 2.25GHz, η επιτάχυνση επάνω έως 3.4GHz, προεπιλεγμένη θερμική κατανάλωση ισχύος 225W, έως 240W, τιμή $ 6950.

Δεδομένου ότι οι δύο μόνο σημαντικοί παίκτες στο τσιπ server, η AMD και η Intel υπήρχαν πάντα.

Στο "Next Horizon" κορυφή τον περασμένο Νοέμβριο, η AMD παρουσίασε μια σύγκριση χρόνου για την απόδοση της ίδιας εικόνας εικονοστοιχείων με ένα 64-core EPYC Rome και δύο κορυφαίων Platinum Xeon 28-core Xeon Platinum 8180M chips. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η "Ρώμη" παίρνει λιγότερο χρόνο και επιτυγχάνει μια "μονοβάθμια και διπλή διαδρομή" στην απόδοση.

Στο 2019 Computer Show της Ταϊπέι το Μάιο του τρέχοντος έτους, η AMD συνέκρινε και πάλι τη "Ρώμη" με το chip X8 της Intel 8280. Στη δοκιμή NAMD (Molecular Dynamics High Performance Computing Application), τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Intel 28 core Xeon Η απόδοση του επεξεργαστή 8280 είναι 9,68 ns / ημέρα, ενώ η απόδοση του "Rome" επεξεργαστή είναι τόσο υψηλή όσο 19,60 ns / ημέρα, η οποία έχει διπλασιάσει την απόδοση του πρώτου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η AMD χρησιμοποίησε επίσης τη ναυαρχίδα της δεύτερης γενιάς Xiaolong 7742 και τη ναυαρχίδα 8280 της Intel Xeon για να δείξει τη σύγκριση της προσομοίωσης μοριακής δυναμικής. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πρώτη έχει 1,6 φορές βελτίωση της απόδοσης.

Πιο άμεσα, η AMD "χονδρικά" μετακινήθηκε απευθείας από τη σύγκριση των τιμών, σε σύγκριση με το 28-πυρήνα Intel Xeon 7742, δεύτερης γενιάς EPYC της AMD υπό την προϋπόθεση της διπλής απόδοσης, το κόστος είναι μόνο το ήμισυ του άλλου μέρους.

Ανοικοδόμηση σύγχρονων προτύπων κέντρου δεδομένων

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Su Zifeng είπε ότι από την κυκλοφορία του αρχικού Snapdragon EPYC "Naples" το 2017 στην τρέχουσα δεύτερη γενιά «Ρώμη», η AMD θα αυξήσει τη διεπαφή μνήμης και I / O με την έγχυση περισσότερων πυρήνων στο προϊόν. Άλλοι τρόποι, που οδηγούν σε σημαντικές αλλαγές στην κορυφαία απόδοση, χαμηλότερη ισχύ και κόστος, καθορίζουν τα πρότυπα για τα κέντρα αγορών κέντρων δεδομένων. Το τσιπ Snapdragon δεύτερης γενιάς "Ρώμη" θα φέρει σχεδόν το διπλάσιο της απόδοσης στα σύγχρονα κέντρα δεδομένων, μειώνοντας το κόστος κατά το ήμισυ.

Ο επεξεργαστής δεύτερης γενιάς AMD EPYC έχει σχεδιαστεί για σύγχρονα φορτία δεδομένων κέντρου δεδομένων και παρέχει κορυφαία απόδοση για ένα ευρύ φάσμα εργασιών, υπολογισμών cloud και υψηλής απόδοσης (HPC). Για τα κέντρα δεδομένων επιχειρήσεων, ο επεξεργαστής δεύτερης γενιάς AMD EPYC προσφέρει έως και 83% βελτίωση στις επιδόσεις των εφαρμογών Java, έως 43% επίδοση SAP SD 2 Tier και παγκόσμιο ρεκόρ για την απόδοση αναλύσεων σε πραγματικό χρόνο Hadoop.

Για μοντέρνα υπολογιστικά cloud και εικονικά περιβάλλοντα εργασίας, ο επεξεργαστής AMD EPYC δεύτερης γενιάς παρέχει μια παγκόσμια καταγεγραμμένη απόδοση εικονικοποίησης που επαναπροσδιορίζει τα οικονομικά του κέντρου δεδομένων.

Για υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, ο επεξεργαστής δεύτερης γενιάς AMD EPYC προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό εξαιρετικής απόδοσης πλωτών σημείων, της υψηλότερης μνήμης DRAM και του εύρους ζώνης εισόδου / εξόδου στην κατηγορία του για εξαιρετικά ισχυρά φορτία HPC. 2 φορές δυναμική υπολογιστικής ροής και έως 72% καλύτερη απόδοση δομικής ανάλυσης.

Το οικοσύστημα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Το Google Twitter ανακοινώνει την ανάπτυξη

Από το ξεκίνημα της αρχιτεκτονικής Zen πρώτης γενιάς του Snapdragon "Naples" το 2017, η AMD δεν έχει αποκρύψει τις φιλοδοξίες της σε αυτόν τον τομέα. Εκτός από την ανάγκη για απόδοση του προϊόντος, είναι επίσης αδιαχώριστη από την τέλεια οικολογία και πολλά άλλα. Υποστήριξη πολλαπλών συνεργατών.

Με βάση την πρώτη γενιά επεξεργαστών EPYC, ο επεξεργαστής EPYC δεύτερης γενιάς επέκτεινε περαιτέρω το στρατόπεδο της AMD. Σύμφωνα με τον Su Zifeng, η οικολογική κατασκευή δεν έχει καθυστερήσει λόγω της υιοθέτησης νέων τεχνολογικών διαδικασιών, αλλά έχει ενισχυθεί περαιτέρω.

Εννοείται ότι το οικοσύστημα AMD EPYC έχει περισσότερους από 60 εταίρους. Αυτό το εκτεταμένο οικοσύστημα συνεργατών περιλαμβάνει αρχικούς προμηθευτές σχεδίου όπως το Gigabyte και QCT και ανεξάρτητους προμηθευτές υλικού (IHV) όπως οι Broadcom, Micron και Xilinx. Και πήρε υποστήριξη από τη Microsoft και πολλούς προμηθευτές λειτουργικού συστήματος Linux. Τα λειτουργικά συστήματα Linux όπως το Canonical, το RedHat και το SUSE συνεργάζονται με την AMD για να δοκιμάσουν εκτενώς και να επικυρώσουν τον επεξεργαστή AMD EPYC δεύτερης γενιάς σε εφαρμογές κέντρων δεδομένων. Αυτό βοήθησε τον επεξεργαστή δεύτερης γενιάς AMD EPYC να έχει πάνω από 2 φορές την πλατφόρμα ανάπτυξης από τον επεξεργαστή EPYC πρώτης γενιάς.

Στο σημερινό συνέδριο, αρκετοί πελάτες και συνεργάτες ήρθαν στη σκηνή με την AMD για να συζητήσουν για την ανάπτυξη του νέου επεξεργαστή AMD EPYC.

Μεταξύ αυτών, η Google ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τον επεξεργαστή AMD EPYC δεύτερης γενιάς στο περιβάλλον του κέντρου δεδομένων παραγωγής εσωτερικής υποδομής και θα υποστηρίξει έναν νέο υπολογιστή γενικής χρήσης βασισμένο στον επεξεργαστή AMD EPYC δεύτερης γενιάς στο Google Cloud Engine στα τέλη του 2019 Το Twitter ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναπτύξει επεξεργαστή AMD EPYC δεύτερης γενιάς στην υποδομή του κέντρου δεδομένων αργότερα φέτος, μειώνοντας το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) κατά 25%. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης τη Microsoft, την HPE, τη Lenovo, την Dell και άλλους προμηθευτές.

Η αγορά αναμένει ότι η σειρά EPYC θα είναι οικονομικά αποδοτική. Ειδικά μετά τη δεύτερη γενιά του Xiaolong "Ρώμη" , η AMD αναμένεται να επεκτείνει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της στον τομέα των διακομιστών. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν Digitimes, η AMD αναμένεται να κερδίσει το 10% του μεριδίου αγοράς του chip server το επόμενο έτος.

Ο Forrest Norrod, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του κέντρου δεδομένων της AMD και του τμήματος ενσωματωμένων λύσεων, δήλωσε σε συνέντευξη με τα επεισόδια στο Computer Show της Ταϊπέι το 2019 ότι μετά την έναρξη της Ρώμης ο ρυθμός ανάπτυξης πρέπει να είναι μια πολύ απότομη καμπύλη, μια πολύ ισχυρή ζήτηση στην αγορά.

Κοιτάζοντας τώρα, η υποστήριξη από ένα ευρύ φάσμα οικοσυστημάτων είναι το κλειδί για την επιτυχία της σειράς ECYC.